Suvi-Anne Siimes pohtii Brexitin jälkeistä unionia

24.04.2017

Brexitin jälkeinen unioni edellyttää Suomeltakin oman kompassisuuntamme tarkistamista ja karttojen päivittämistä, toteaa toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes. Hänen mukaansa tähän tarvittavia tarkkoja satelliittikuvia ja kattavaa luotausta pitää tehdä niissä isoissa maissa, joiden kanssa emme ole aina olleet samoilla linjoilla. Siis esimerkiksi Ranskassa, mutta yhä lailla myös esimerkiksi Puolassa, Italiassa ja Espanjassa.

”Vain toisten tavoitteita ja poliittisia traditioita ymmärtämällä voimme tehdä elävää ja molempia hyödyttävää yhteistyötä. Ja turvata osaltamme sitä, että vapaille markkinoille ja vastuulliselle finanssipolitiikalle löytyy unionissa tukea myös jatkossa”, Siimes kirjoittaa.

Siimes luottaa suomalaisten virkamiesten hoitavan oman osansa mutta toivoisi myös puolueiden ja ajatuspajojen aktivoituvan asiassa.

Siimeksen kolumni ”Saksakin taipuu tarvittaessa” on julkaistu alun perin Kauppalehdessä 24.4.2017. Kolumni on nyt luettavissa kokonaisuudessaan myös asiantuntijakirjoituksissamme.