27.11.2014

Avoin kirje Timo Soinille

Nostit Ylen eilisessä Vaalien välissä –väittelyssä esiin suomalaisen työeläkejärjestelmän ja tarpeen kehittää sitä. Iso kiitos sinulle erittäin tärkeästä puheenvuorosta! Eläkejärjestelmästä pitää todellakin keskustella.

Ehdotit, että suomalaiset työeläkeyhtiöt ohjattaisiin sijoittamaan eläkevaroja niihin hienoihin suomalaisiin yrityksiin, jotka kasvavat ja työllistävät ihmisiä Suomessa tässä vaikeassa taloustilanteessa.

Jotain todellakin täytyy tehdä, kun työllisten määrä suhteessa muuhun väestöön kehittyy koko ajan huonompaan suuntaan. Se merkitsee sitä, että yhä pienempi joukko maksaa kaikkien suomalaisten elämän.

"Työeläkevarat on sijoitettu parhaalla mahdollisella tavalla"

Ne työeläkevarat, joita ehdotit sijoitettavaksi suomalaiseen työhön, ovat kuitenkin jo nyt sijoitettuna parhaalla mahdollisella tavalla. Ja mikä parasta, osa sijoituksista tuo eläkkeisiimme rahaa myös maamme ulkopuolelta.

On nimittäin niin, että osa sijoitustuotoista käytetään jo tänään nykyisten eläkeläisten eläkkeisiin. Ja tuottoja tarvitaan myös niille, jotka siirtyvät eläkkeelle vasta tulevina vuosina. Siksi on huolestuttavaa ajatella, että ne varat, jotka viisaasti sijoitettuna tuottavat osinkoja ja korkoja nykyisten ja tulevien eläkkeiden maksuun, siirrettäisiin yht’äkkiä sellaisiin kohteisiin, joiden tuotto ei välttämättä olisi yhtä vakaata ja varmaa. Tällaisiin riskeihin meillä suomalaisilla ei ole varaa.

Tarkoituksesi on hyvä. Suomi tarvitsee työtä. Mutta viimeinen asia, mitä meidän kannattaa tehdä, on lähteä pelaamaan uhkapeliä eläkevaroilla, joiden eteen me suomalaiset olemme tehneet niin valtavan paljon työtä.

Haluaisinkin kutsua sinut, Timo, pullakahveille meille tänne Telaan. Keskustelisin mielelläni kanssasi työeläkkeistä ja työeläkejärjestelmämme kehittämisestä. Järjestelmä on isojen haasteiden edessä, kun työelämän ja talouden murrokset jatkuvat. Nyt tarvitaan viisautta ja malttia, jotta eläkkeet olisivat turvattuja myös tulevaisuudessa. Hoidetaan Timo, tämä homma yhdessä kotiin!

Ystävällisin terveisin

Suvi-Anne

Kommentit(0)

Lisää kommentti

Nimi:  
Kommentti:  
Varmistus: Paljonko on kaksi miinus nolla?

Vastaus:  

Tällä kysymyksellä pyritään estämään lomakkeen automatisoitu käyttö.
Kommentti ilmestyy sivulle vasta hyväksynnän jälkeen.
Kommentin lähettäminen edellyttää selaimen evästeiden sallimisen. Evästeet voi sallia selaimen asetuksista.