21.10.2014

Hei, tämä ei koske sinua ollenkaan!

Olet varmaan lukenut lehdistä ja kuullut muusta mediasta, että tehty työeläkeuudistus koskee joko kaikkia tai liki kaikkia. Tällä halutaan varmasti korostaa neuvottelutuloksen merkitystä. Valitettavasti osa on ottanut viestin kirjaimellisesti ja panikoi. Ei ole syytä!

Jotkut yrittäjät viestivät, että ainakin jotkut eläkeläiset ovat lykänneet tai jopa luopuneet jostain hankinnoista tai investoinneista, koska ”tulee se työeläkeuudistuskin”. Nyt jäitä hattuun, seniorikansalaiset! Teille ei käy kuinkaan.

Uudistus koskee tulevia eläkeläisiä

Tämä niin kuin muutkin työeläkeuudistukset koskevat tulevia eläkeläisiä, jopa sellaisia, jotka ovat vasta tulossa työelämään. Yhtään euroa ei viedä niiltä, jotka ovat jo eläkkeellä. Myöskään siihen ei kosketa, mitä on tienattu ennen lain astumista voimaan. Tämä tapahtuu näillä näkymin vuonna 2017.

"Tienaamamme eläkkeet ovat turvassa ja saamme ne luvatusti."

Me viisikymmenlukulaisetkin selviämme varsin vähäisin muutoksin. Joillakin meistä eläkeikä nousee muutamalla kuukaudella. Vastaavasti eläke kasvaa, koska jokainen tienattu euro kasvattaa eläkepottia.

Meitä nuorempiin kohdistuvista tulee tietoa tuutin täydeltä, joten tyydyn nyt vain tähän. Huokaisen ja kehoitan mahdollista lukijaani yhtymään huokaisuun. Meille ei käynyt kuinkaan. Kaikki tienaamamme eläkkeet ovat turvassa ja saamme ne luvatusti.

Hankkikaa vain se uusi sohva tai uudet tekarit. Jos siihen oli varaa eilen, kyllä siihen on tänäänkin.

Kommentit(1)

21.10.2014  Iiris Hyytinen  
""Yhtään euroa ei viedä niiltä, jotka ovat jo eläkkeellä. Myöskään siihen ei kosketa, mitä on tienattu ennen lain astumista voimaan. Tämä tapahtuu näillä näkymin vuonna 2017.""
Tämä ei pidä paikkaansa, nyt jo viedään tienattua eläkettä raippaveron muodossa.Eläkeläisveron vuoksi käteen saatu eläke pienenee nyt eläkkeellä olevilla vuosittain -- Omalla kohdallani on jo toinen vuosi kun käteen saatu eläke on pienenentynyt - tällä hetkellä n. 100 euroa -- mm. vuoden indeksikorotus menee raippaveroon + sitten se syö myös varsinaista eläkettä. Tulipa turhaan tehtyä töitä ylimääräinen vuosi toivossa saada parempi eläke...

Lisää kommentti

Nimi:  
Kommentti:  
Varmistus: Paljonko on neljä miinus kaksi?

Vastaus:  

Tällä kysymyksellä pyritään estämään lomakkeen automatisoitu käyttö.
Kommentti ilmestyy sivulle vasta hyväksynnän jälkeen.
Kommentin lähettäminen edellyttää selaimen evästeiden sallimisen. Evästeet voi sallia selaimen asetuksista.