11.11.2014

Hyvä sisar -verkosto, kyllä sellaisia on!

Hyvä veli –verkostot tiedetään, mutta vähemmän tunnettu on sisarten verkosto. Sellaiseksi uskaltaisin nimetä sen hyvän ja yhteisöllisen porukan, joka toimii työeläkealalla ja sidosryhmissämme assistentteina ja sihteereinä.

Tämä usein taustalla toimiva joukko saa mahdottomankin muuttumaan mahdolliseksi. Esimerkistä käy vaikkapa erilaisten kokousten ja tapaamisten järjestäminen. Kaikki tiedämme, miten ajasta ja ajankäytöstä on tullut aina vain vaikeammin ratkaistava yhtälö. Kiireisten ihmisten kalenterit ovat täynnä jo vuodeksi eteenpäin.

Verkosto tukena ja turvana

Miten monta kertaa eteen onkaan tullut tilanne, että täpötäyteen kalenteriin on kiireisesti mahdutettava jälleen yksi uusi palaveri. Tämä olisi toivotonta ilman sihteerikollegoiden apua. Asia hoituu, kun puhelimen tai sähköpostin päässä on kollega, joka osaa asettua koollekutsujan asemaan, ymmärtää tämän tuskan ja on valmis saamillaan valtuuksilla ja omalla tilannetajullaan järjestämään esimiehensä elämää ja aikatauluja uusiksi.

"Kollegoiden verkosto on oiva tuki ja turva"

Vaikeita olisivat nekin tilanteet, joissa esimiehelle on nopeasti löydettävä tausta-aineistoa välillä hyvinkin vähäisin ja hatarin johtolangoin. Näissäkin tapauksissa kollegoiden verkosto on oiva tuki ja turva. Apua pyydetään ja annetaan mitä erilaisimmissa asioissa. Onneksi se useimmiten on vastavuoroista.

Assistentti – yhteistyön ammattilainen

Hyvä assistentti, joka on tehtäviensä tasalla oivaltaa, että kyseessä on useaan suuntaan ulottuva palveluammatti. Hän ei ole kenenkään piika eikä nöyristelijä, vaan yhdessä töitä tekevä, yhteistyön ammattilainen. Hyvällä assistentilla on ympärilleen työhyvinvointia suuresti luova vaikutus. Työt sujuvat ja kaikki ovat tyytyväisiä.

Assistenteilta vaaditaan paljon; luotettava, vastuuntuntoinen, yhteistyötaitoinen, joustava, täsmällinen ja oma-aloitteinen. Muun muassa nämä ovat ominaisuuksia, joita assistenteilta odotetaan. Hyvä suullinen ja kirjallinen ilmaisutaito jopa useilla kielillä on usein edellytyksenä assistenttitehtävän hoitamiselle. Monipuolisia tietoteknisiä valmiuksia pidetään itsestäänselvyytenä.

Ja kyllä, tällaisia ihmisiä todella on olemassa. Tämän huomasimme jälleen, kun saimme eräänä tiistai-iltapäivänä vieraaksemme reilut 20 työeläkevakuuttajien ja muiden sidosryhmiemme assistenttia.

Mikä energia näistä assistenttityön ammattilaisista välittyikään meille kaikille mukana olleille. Tuntui, että seuraavana aamuna aurinko paistoi entistäkin kirkkaampana. Niin paljon iloa ja voimaa tapaaminen antoi.

Kommentit(0)

Lisää kommentti

Nimi:  
Kommentti:  
Varmistus: Paljonko on nolla miinus nolla?

Vastaus:  

Tällä kysymyksellä pyritään estämään lomakkeen automatisoitu käyttö.
Kommentti ilmestyy sivulle vasta hyväksynnän jälkeen.
Kommentin lähettäminen edellyttää selaimen evästeiden sallimisen. Evästeet voi sallia selaimen asetuksista.