09.12.2015

Uudessa koulutuksessamme syvennyttiin eläkeasioiden saloihin

Kansanedustajien avustajat ja eduskuntaryhmien ryhmäkanslioiden henkilöstö tarvitsevat työssään miltei päivittäin tietoa eläkeasioista. Kansalaiset ottavat usein yhteyttä, soittelevat ja kyselevät monenlaisia monimutkaisiakin eläkkeisiin liittyviä asioita. Mistä saada tietoa siitä, mitä heille pitäisi vastata?

Tähän tiedontarpeeseen vastaamiseksi käynnistimme tänä syksynä uudet koulutukset. Suunnittelimme ja järjestimme työeläkejärjestelmän keskeisistä teemoista tiiviit koulutustilaisuudet ja kutsuimme niihin osallistumaan kaikkien kahdeksan eduskuntaryhmän avustajat sekä ryhmäkanslioiden henkilöstöt. Koulutukset saivat hyvän vastaanoton.

Koulutuksissa paneuduttiin

  • työeläkejärjestelmän historiaan ja perusperiaatteisiin,
  • eläkkeiden rahoitukseen,
  • työeläkesijoittamiseen sekä
  • kansallisen ja EU:n toimivallan rajanvetoon.

Kattavan pakettimme lisäksi keskusteluissa asioita avattiin kunkin ryhmän kiinnostuksen mukaan tarkemmin.

"Koulutuksia jatketaan ensi vuonna."

Keskusteluissa esiin nousseita teemoja olivat mm. vastuullinen sijoittaminen, sijoitusvarat ja niiden purkaminen. Lisäksi pohdittiin edellisen eläkeuudistuksen vaikutuksia eläkkeellesiirtymisiän pidentymisessä ja koulutustaustan vaikutuksia eläkkeelle siirtymiseen. Osallistujia kiinnostivat myös EMU-puskurit, veroparatiisit, eläkekatto, harmaa talous, EU-asiat, sekä taitettu indeksi ja kansaneläkkeen pohjaosan leikkaus.

Koulutuksista jäi hyvä fiilis sekä osallistujille että luennoijille. Saimme paljon kiitosta ja koulutuksia pidettiin varsin onnistuneina ja hyödyllisinä.

Koulutuksia jatketaan ensi vuonna. Niissä on mahdollisuus syventää osaamista eläkealan asioista. Tulevat koulutukset on kohdennettu kaikkien ryhmien avustajille ja ryhmäkanslioiden henkilöstölle. Kun kutsu tulee, kannattaa olla nopea, sillä paikkoja on rajallisesti.

Kommentit(0)

Lisää kommentti

Nimi:  
Kommentti:  
Varmistus: Paljonko on nolla plus yhdeksän?

Vastaus:  

Tällä kysymyksellä pyritään estämään lomakkeen automatisoitu käyttö.
Kommentti ilmestyy sivulle vasta hyväksynnän jälkeen.
Kommentin lähettäminen edellyttää selaimen evästeiden sallimisen. Evästeet voi sallia selaimen asetuksista.