Luukku 21: Tarviiko tämän jälkeen mitään eläkeuudistuksia enää tehdäkään?

21.12.2016

Työeläkejärjestelmä on kiinteästi sidoksissa työelämään, sillä työeläke kertyy nimenomaan työstä. Kun työelämä muuttuu, on luonnollista ja myös erittäin tärkeää, että työeläkejärjestelmä muuttuu sen mukana. Muutoin se ei pysty tuottamaan kohtuullista vanhuudenturvaa työntekijöille ja yrittäjille.

Muinaisella 60-luvulla, kun työeläkejärjestelmä otti ensi askeleitaan, työelämä oli monilta osin hyvin erilainen kuin tänä päivänä: nuoret pääsivät usein suoraan koulun penkiltä työelämään, ja jatkoivat helposti samassa työpaikassa eläkepäiviin saakka. Pätkätyöt ja nollatuntisopimukset eivät olleet arkipäivää, ja palkkakehitys on usein hyvin nousujohteista iän ja kokemuksen karttuessa.

Entäs nykypäivänä sitten? Töitä ei enää riitä kaikille, ja etenkin nuoret joutuvat työuran alkuvuosina helposti erilaisten pätkien varaan. Harva pystyy jatkamaan (vaikka itse haluaisikin) samalla työnantajalla vuosikymmeniä. On YT-neuvotteluja ja muuta epävarmuutta, toisilla taas ”pakkoyrittäjyyttä”. Jotkut valitsevat downshiftaamisen, ja kaiken maailman uberit ja alustataloudet muuttavat työelämää koko ajan. Puhumattakaan siitä, kuinka paljon pidempään me nykyisin elämme. Ei siis voitaisi ajatella, että kerran 60-luvulla luotu eläkejärjestelmä olisi toiminut sellaisenaan tähän päivään saakka. Järjestelmää onkin kehitetty koko historiansa ajan vastaamaan ympäröivän maailman muutoksiin.

Yhtä lailla on siis mahdotonta ajatella, että nyt tehty eläkeuudistus voisi sellaisenaan päteä tästä hamaan tulevaisuuteen, eikä niin pidäkään olla. On välttämätöntä, että työeläkejärjestelmää huolletaan matkan varrella ympäröivän maailman muuttuessa. Vain sillä tavalla järjestelmä voi kestää ja tuottaa aikanaan kohtuullisen vanhuudenturvan myös niille nuoremmille tontuille, jotka ovat vasta työuransa alkutaipaleella. Ja mikä tärkeintä, myös niille tonttuvauvoille, joita meille tällä hetkellä ja tulevaisuudessa syntyy.

Se kuitenkin on syytä muistaa myös tulevaisuudessa, että kun eläkejärjestelmää muutetaan, tehdään se huolellisen valmistelun ja tietoon perustuvan päätöksenteon avulla. Kyse on niin merkityksellisestä järjestelmästä, että sitä ei voi keikauttaa ympäri muutaman vuoden välein tai muuttaa yhtenä vuotena yhden asian ja seuraavana toisen. Tuunauksessa on pidettävä punainen lanka koko ajan mielessä.

Hyvänä esimerkkinä onnistuneesta muutosprosessista on juuri ensi vuonna voimaan tuleva eläkeuudistus, josta Tela-blogissammekin taannoin kirjoitimme: Eläkeuudistus 2017 rakennetaan tutkitun tiedon pohjalle.

Joulukalenterin kuvituskuva

Eläketonttumme on seuraillut työeläkejärjestelmän vuosikymmeniä tähän saakka hieman sivukorvalla, mutta näin eläkeuudistuksen kynnyksellä hän on havahtunut miettimään järjestelmän rakentumista ja siihen tehtyjä muutoksia. Vastailemme tämän vuotisessa joulukalenterissamme näihin eläketontun kysymyksiin ja kummasteluihin eläkejärjestelmän saloista.