Eteran sijoitustulos parani – yhdistyminen etenee suunnitellusti

24.10.2017

Eteran tammi-syyskuu eteni hyvin. Sijoitukset tuottivat vakaasti ja vakavaraisuus vahvistui. Yhdistyminen Ilmarisen kanssa etenee suunnitellusti. Etera ja Ilmarinen yhdistyvät 1.1.2018.

Eteran sijoitusten markkina-arvo oli syyskuun lopussa 6,3 miljardia euroa (5,8 mrd. € 30.9.2016). Sijoitukset tuottivat 4,4 prosenttia (3,6 % 1–9/2016).

”Sijoituksemme tuottivat vakaasti tammi-syyskuussa. Erityisesti osakkeiden tuotot ovat olleet korkeat vuoden aikana. Myös metsä- ja kiinteistösijoitukset sekä suorat yrityssijoitukset ovat tuottaneet hyvin”, Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman sanoo.

Vakavaraisuus vahvistui

Etera jatkoi aktiivista sijoittamista Suomeen. Sijoituksista 40 prosenttia on kotimarkkinoilla. Tammi-syyskuussa parhaiten tuottivat osakesijoitukset, joiden tuotto oli 9,7 prosenttia (4,6 % 1–9/2016). Korkosijoitukset tuottivat 2,3 prosenttia (3,4 %) ja kiinteistösijoitukset 5,1 prosenttia (4,3 %).

Vakavaraisuus vahvistui vuodenvaihteeseen verrattuna. Eteran vakavaraisuuspääoma oli syyskuun lopussa 911 miljoonaa euroa (846 milj. € 31.12.2016). Vakavaraisuusaste oli 116,3 prosenttia (115,5 %) ja vakavaraisuusasema 1,5 (1,4).

Palvelua kaikenkokoisille yrityksille

Etera on kehittänyt aktiivisesti palveluita kaikenkokoisille yrityksille. ”Työhuone Pasila ja Univalmennus ovat kiinnostaneet kovasti myös pienempiä asiakasyrityksiämme”, Björkman kertoo.

Eterassa on hyödynnetty syksyn aikana myös ohjelmistorobotiikkaa. Tavoitteena on paitsi sujuvoittaa sisäisiä prosesseja ja asiakaspalvelua, myös rakentaa henkilöstölle yhä vahvempaa osaamista ohjelmistorobotiikasta. ”Uskon tämän näkyvän myös asiakkaillemme entistä parempana palveluna ja kustannustehokkuutena”, Björkman sanoo.

Etera ja Ilmarinen yhdistyvät 1.1.2018

Eteran ja Ilmarisen yhdistyminen etenee suunnitellusti. Molempien yhtiöiden yhtiökokoukset hyväksyivät sulautumisen syyskuussa, ja Finanssivalvonta antoi suostumuksensa yhdistymiselle lokakuussa.

Eteran nykyiset asiakkaat siirtyvät vuodenvaihteessa Ilmarisen asiakkaiksi. Vakuutukset ja eläkkeenmaksu jatkuvat normaalisti. ”Yhdistyneeseen yhtiöön tulee vahvaa osaamista kaikenkokoisten yritysten ja yrittäjien vakuuttamisesta sekä monien alojen erityisasiantuntemusta. Yhdessä voimme kehittää entistä monipuolisempia palveluita työkykyriskin hallintaan”, Björkman sanoo.

Etera ja Ilmarinen muodostavat yhdistyessään vakavaraisen ja kustannustehokkaan työeläkeyhtiön, jolla on alan kilpailukykyisimmät asiakasedut sekä entistä monipuolisemmat palvelut. ”Tavoitteena on rakentaa tässä ajassa elävä, innovatiivinen ja ketterä palveluyritys, joka kirittää koko työeläkealaa”, Björkman kuvailee.

Liite

Sijoitusjakauma ja tuotot 30.9.2017, pdf

Luvut ovat tilintarkastamattomia. Sijoitustuottonsa Etera julkaisee kuukausittain osoitteessa etera.fi/sijoitustuotto.

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Stefan Björkman p. 050 63219, stefan.bjorkman@etera.fi

Etera – Tässä ajassa.

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja elämme mukana heidän rytmissään. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. etera.fi kertoo enemmän.