Eteran tammi-syyskuu: Vakavaraisuus vahvistui, asiakastyö tuotti tulosta

17.10.2016

Eläkevakuutusyhtiö Eteran tammi-syyskuu eteni hyvin. Sijoitukset tuottivat vakaasti ja vakavaraisuus vahvistui. Pitkäjänteinen asiakastyö tuotti tulosta. Uudet palvelut tukevat työkykyä asiakkaiden arjessa.

Eteran sijoitusten markkina-arvo oli syyskuun lopussa 5,8 miljardia euroa (5,8 mrd. € 30.9.2015). Sijoitukset tuottivat tammi-syyskuussa 3,6 prosenttia (1,7 % 1–9/2015).

”Laajasti hajautettu sijoitussalkkumme tuotti vakaasti ja kartutti vakavaraisuuttamme”, Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman sanoo.

Eteran vakavaraisuus kehittyi positiivisesti. Vakavaraisuuspääoma oli syyskuun lopussa 775 miljoonaa euroa (715 milj. € 30.6.2016). Vakavaraisuusaste oli 14,5 prosenttia (13,5 %) ja vakavaraisuusasema 1,5 (1,5).

Sijoituksista 40 prosenttia on Suomessa

Eteran korkosijoitusten tuotto oli tammi-syyskuussa 3,4 prosenttia (1,3 % 1–9/2015). Osakesijoitukset tuottivat kokonaisuudessaan 4,6 prosenttia (1,8 %). Kiinteistösijoitusten tuotto oli 4,3 prosenttia (2,9 %). Muut sijoitukset tuottivat 1,4 prosenttia (1,6 %).

Etera jatkoi aktiivista sijoittamista kotimarkkinoille. Etera sijoittaa Suomeen erityisesti kiinteistöjen ja muiden reaalisijoitusten sekä yrityssijoitusten kautta.

Etera omistaa vajaat 40 prosenttia Helsingin Keski-Pasilaan rakentuvasta Kauppakeskus Triplasta. Etera on mukana sijoittajana myös Helsingin Kalasataman REDIn asuintornitalotonteissa. ”Olemme sijoittaneet aktiivisesti myös muualle Suomeen. Parhaillaan rakennutamme ikääntyneiden palvelutaloa Seinäjoelle sekä asuinkerrostaloa Ouluun. Myös Tampereella käynnistyy vuokra-asuntokohteen rakentaminen”, Björkman kertoo.

Tuloksekasta asiakastyötä

Pitkäjänteinen asiakastyö tuotti tulosta. ”Olemme iloisia, että yhä useampi asiakas valitsi Eteran eläkeyhtiökseen. Myös nykyasiakkaiden tyytyväisyys näkyi tuloksessa. Tämä vaikuttaa positiivisesti myös Eteran tulevien vuosien hoitokustannustulokseen”, Björkman sanoo.

Eteran kustannustehokkuus kehittyy suunnitellusti. ”Olemme jatkaneet kustannustehokkuuden parantamista. Tämän vuoden hoitokulusuhteemme asettuu alle 80 prosentin”, Björkman sanoo.

Uusia palveluita työkyvyn tueksi

Etera tekee aktiivisesti töitä suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. ”Uudet palvelumme Työhuone Pasila ja Univalmennus ovat konkreettisia tapoja olla asiakkaidemme arjessa mukana ja parantaa heidän työkykyään”, Björkman sanoo.

Syyskuussa avattu Työhuone Pasila on Eteran asiakkaille ja kumppaneille tarkoitettu yhteisöllinen työtila, jossa tutkitaan ja kehitetään työhyvinvointia. Tila liittyy tutkimusprojektiin, jossa kehitetään monialaisesti työhyvinvointia ja työympäristöä.

Yhteistyössä professori Markku Partisen ja yrittäjä Leeni Peltosen kanssa toteutettavalla Univalmennuksella parannetaan työikäisten unenlaatua. ”Eteran tekemissä työkykytutkimuksissa unihäiriöt nousevat selvästi esiin yhtenä työkykyä alentavana tekijänä. Verkkovalmennus on yksi tapa tukea Eterassa vakuutettujen työntekijöiden ja yrittäjien hyvinvointia. Lähivuosina panostamme erityisesti digipalveluihin”, Björkman kertoo.

Liite

Sijoitusjakauma ja tuotot 30.9.2016, pdf

Luvut ovat tilintarkastamattomia. Sijoitustuottonsa Etera julkaisee kuukausittain osoitteessa etera.fi/sijoitustuotto.

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Stefan Björkman p. 050 63219, stefan.bjorkman@etera.fi

Etera – Tässä ajassa.

Etera on työeläkeyhtiö, joka huolehtii suomalaisten eläketurvasta. Kuuntelemme asiakkaitamme ja elämme mukana heidän rytmissään. Yli 50 vuoden kokemus erityyppisistä työsuhteista tekee Eterasta muuttuvan työelämän osaajan. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa suomalaisten työkyvyn edistämiseksi. etera.fi kertoo enemmän.