Kevan osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2017: Kevalla hyvä tulos

28.04.2017

Kunta-alan eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta vastaavan Kevan sijoitusten tuotto oli tammi-maaliskuussa 3,0 prosenttia eli 1 440 miljoonaa euroa. Sijoitusten markkina-arvo oli maaliskuun lopussa 49,3 miljardia euroa. Viime vuonna vastaavaan aikaan sijoitusten markkina-arvo oli 44 miljardia euroa.

Kevan toimitusjohtaja Timo Kietäväisen mielestä vuoden 2017 alku on vastannut Kevan tavoitteita. Keva on pärjännyt hyvin vaikeasti ennustettavilla markkinoilla ja sijoitusriskien kokonaisarvio on ollut toimiva.

- Pidemmän aikavälin huoliamme on kaikkien rakenneuudistusten keskellä koko kunnallisen eläkejärjestelmän rahoituspohjan varmistaminen, Kietäväinen sanoo.

- Myös kunta-alan eläkemenot ovat tästä vuodesta lähtien kääntyneet pysyvästi suuremmiksi kuin kunta-alan työnantajien ja työntekijöiden maksamat eläkemaksut. Tämä tarkoittaa, että sijoituksia ja niiden tuottoja tarvitaan jatkossa enenevästi eläkkeiden maksamiseen.

Sijoitustoiminnan markkina-arvoinen tuotto oli tammi-maaliskuussa 3,0 %. Noteerattujen osakkeiden ja osakerahastojen tuotto oli 6,6 %. Korkosijoitukset tuottivat 0,8 % ja kiinteistösijoitukset (mukaan lukien kiinteistörahastot) 1,2 %. Muista omaisuuslajeista pääomasijoitusten tuotto oli 1,4 % ja hedgerahastojen 1,9 %.

Korkosijoitusten osuus Kevan koko sijoitusvarallisuudesta oli 43,5 % (sisältäen johdannaisten vaikutuksen), noteerattujen osakkeiden ja osakerahastojen 37,5 % ja kiinteistösijoitusten 6,2 %. Pääomasijoitusten osuus oli 6,6 %, ja hedgerahastojen 6,2 %.

Sijoitusjohtaja Ari Huotari kuvailee vuoden ensimmäistä neljännestä viimevuotisen kehityksen jatkoksi.

- Viime vuoden kevään jälkeen pääomamarkkinoilla ikävätkin uutiset ovat tuntuneet pienenevän epävarmuusjakson jälkeen kääntyvän positiivisiksi. Iloitahan pitää hyvistä tuottoluvuista, mutta samaan aikaan huolet jatkon kehityksestä kasvavat.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Timo Kietäväinen, p. 020 614 2201

Sijoitusjohtaja Ari Huotari, p. 020 614 2205

Talousjohtaja Tom Kåla, p. 020 614 2211

Tässä tiedotteessa esitetyt luvut ovat tilintarkastamattomia.

Keva on Suomen suurin työeläkevakuuttaja, joka huolehtii julkisen sektorin eli kunta-alan, valtion, evankelis-luterilaisen kirkon ja Kelan työntekijöiden eläkeasioista. Kevalla on noin 1,2 miljoonaa henkilöasiakasta. Kunta-alan tulevaisuuden eläkkeitä turvataan muun muassa sijoitustoiminnalla, ja sijoitusten markkina-arvo oli vuoden 2016 lopussa 48,5 miljardia euroa. Organisaation virallinen nimi on Keva. Kuntien eläkevakuutus –nimestä luovuttiin vuonna 2011.