Kevan osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2021: Kevalla vahva alkuvuosi

22.04.2021

Kunta-alan eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta vastaavan Kevan sijoitusten tuotto oli tammi-maaliskuussa 5,1 %. Sijoitusten markkina-arvo oli maaliskuun lopussa 60,9 miljardia euroa. Viime vuonna vastaavaan aikaan sijoitusten markkina-arvo oli 50,2 miljardia euroa.

Toimitusjohtaja Timo Kietäväinen pitää tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen ja viime vuoden sijoitustulosta, sijoitusten arvon nousua yli 10 miljardilla eurolla, erittäin hyvänä. Massiivinen elvytys on hänen mukaansa pitänyt markkinat nosteessa.

- Työeläketoimijat ovat tosin pitkäjänteisiä sijoittajia ja ratkaisevaa on pitkän aikavälin reaalituotto. Kevassa se on hyvällä tasolla ja edustaa toimialan kärkeä, Kietäväinen sanoo.

- Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Keva on myös jatkanut uudistumistaan. Palveluja on kehitetty edelleen, asiakastilaisuuksien osallistujamäärät ovat nousseet merkittävästi, asiakaspalaute on ollut hyvällä tasolla ja eläkemaksutulo on jatkanut kasvuaan, Kietäväinen summaa alkuvuoden kehitystä.

Kevan sijoitustoiminnan markkina-arvoinen tuotto oli tammi-maaliskuussa 5,1 prosenttia. Noteerattujen osakkeiden tuotto oli 9,7 %, hedgerahastojen 7,3 % ja pääomasijoitusten 7,1 %, kiinteistösijoitukset (mukaan lukien kiinteistörahastot) tuottivat 0,7 % ja korkosijoitukset 0,1 %.

Kevan sijoitusten pitkän aikavälin tuotto on hyvällä tasolla. Kumulatiivinen pääomapainotettu reaalituotto rahastoinnin alusta (vuodesta 1988) raportointihetkeen oli vuotta kohti 4,2 %. Vastaavan ajanjakson reaalinen keskituotto pääomapainottomana oli 5,4 %. Ilman pääomapainotusta viiden viimeisimmän vuoden reaalituotto on ollut 6,0 % ja kymmenen vuoden reaalituotto 5,5 %.

Korkosijoitusten osuus Kevan koko sijoitusvarallisuudesta oli 33,8 % (sisältäen johdannaisten vaikutuksen) ja noteerattujen osakkeiden sekä osakerahastojen 41,8 %. Pienemmistä omaisuuslajeista pääomasijoitusten osuus oli 12,0 %, hedgerahastojen 6,3 % ja kiinteistösijoitusten 6,2 %.

Kuluvan vuoden alku oli sijoitusjohtaja Ari Huotarin mukaan pääomamarkkinoilla odotetun positiivinen, olihan niillä edelleen tukenaan keskuspankkien massiiviset tukitoimet.

- Alkuvuotta varjostivat tästä huolimatta huolet esimerkiksi Yhdysvaltojen hallinnon vaihdoksen sujumisesta sekä tietenkin koronapandemian vaikutuksista. Pääomamarkkinoille edelleen tulviva rahavirta käytännössä hiljensi – tai ehkä paremminkin siirsi – huolet toistaiseksi, Huotari toteaa.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Timo Kietäväinen, p. 020 614 2201
Sijoitusjohtaja Ari Huotari, p. 020 614 2205
Talousjohtaja Tom Kåla, p. 020 614 2211

Tässä tiedotteessa esitetyt luvut ovat tilintarkastamattomia.