Kevan sijoituksille -0,8 prosentin tulos – pääomamarkkinoilla nihkeä alkuvuosi

26.04.2016

Kunta-alan eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta vastaavan Kevan sijoitusten tuotto meni tammi-maaliskuussa miinukselle 0,8 prosenttia eli 343 miljoonaa euroa. Sijoitusten markkina-arvo oli maaliskuun lopussa 44,0 miljardia euroa. Viime vuonna vastaavaan aikaan sijoitusten markkina-arvo oli 45,2 miljardia euroa.

Kevan vt. toimitusjohtajan Tapani Hellsténin mielestä Keva on pärjännyt levottomilla markkinoilla kohtuullisesti.

- Vuoden 2016 alku on sijoitustoiminnan osalta vastannut ennusteitamme. Pääomamarkkinat ovat olleet hyvin levottomat ja uskoisin, että olemme tuon myräkän keskellä pärjänneet kuitenkin sijoitustoiminnassa ihan hyvin, Hellstén sanoo.

- Pidemmän aikavälin huoliamme on kaikkien rakenneuudistusten keskellä koko kunnallisen eläkejärjestelmän rahoituspohjan kohtalo. Toivomme, että rakenteellisia päätöksiä tehtäessä muistetaan myös kuntasektorin eläkkeiden rahoitus.

Sijoitustoiminnan markkina-arvoinen tuotto oli tammi-maaliskuussa -0,8 %. Noteerattujen osakkeiden ja osakerahastojen tuotto oli -4,4 %. Korkosijoitukset tuottivat 2,0 % ja kiinteistösijoitukset (mukaan lukien kiinteistörahastot) 0,7 %. Muista omaisuuslajeista pääomasijoitusten tuotto oli 0,3 % ja hedgerahastojen -2,9 %.

Korkosijoitusten osuus Kevan koko sijoitusvarallisuudesta oli 46,3 % (sisältäen johdannaisten vaikutuksen), noteerattujen osakkeiden ja osakerahastojen 34,7 % ja kiinteistösijoitusten 6,7 %. Pääomasijoitusten osuus oli 6,1 %, ja muiden sijoitusten, lähinnä hedgerahastojen 6,2 %.

Sijoitusjohtaja Ari Huotari kuvailee vuoden ensimmäistä neljännestä odotetun nihkeäksi.

- Keskeiset keskuspankit pyrkivät tukemaan markkinoita parhaansa mukaan. Perusongelmahan vain tuntuu olevan se, että kenelläkään keskeisimmistä toimijoistakaan ei nyt näytä olevan tarjottavanaan ymmärrettävää reittiä ulos nykytilanteesta. Meillä taitaakin olla edessämme tulevina vuosina jopa vielä töyssyisempi kyyti, mitä odotimmekaan.

Lisätietoja:

Vt. toimitusjohtaja Tapani Hellstén, p. 020 614 2201
Sijoitusjohtaja Ari Huotari, p. 020 614 2205
Talousjohtaja Tom Kåla, p. 020 614 2211

Tässä tiedotteessa esitetyt luvut ovat tilintarkastamattomia.