Sijoitusjakauma ja tuotot kesäkuun 2016 lopussa – työeläkevakuuttajien osavuositiedot julkaistu

26.08.2016

Työeläkevakuuttajat ovat julkaisseet kuluvan vuoden ensimmäisen puoliskon tulostietonsa. Tuottoprosentit puolelta vuodelta vaihtelivat -0,6 ja +1,3 prosentin välillä. Alkuvuosi on ollut sijoitusmarkkinoilla ja maailmantaloudessa vaiherikasta aikaa, vaikkakin vuoden toinen neljännes sujui tuottojen osalta hieman positiivisemmissa merkeissä kuin ensimmäinen neljännes.

Parhaimmat tuottoprosentit kertyivät pitkälti korko- ja kiinteistösijoituksista. Osakesijoituksissa sen sijaan jäätiin pääosin tappiolle. Osakekurssien heiluntaan vaikuttivat muun muassa huoli maailmantalouden kasvuvauhdista sekä Ison-Britannian päätös erota kansanäänestyksellä Euroopan Unionista. Päätös on aiheuttanut niin taloudellista kuin poliittistakin epävarmuutta. Markkinaturbulenssia lisäsivät myös yritysten ensimmäisen neljännesten tulosraportointi ja epäyhtenäiset talousluvut esimerkiksi Yhdysvalloista.

Seitsemän suurimman työeläkeyhtiön (Elo, Etera, Ilmarinen, Varma ja Veritas) sekä julkisalojen työeläkevakuuttajien (Keva ja Valtion eläkerahasto) sijoitusjakauma- ja tuottotiedot on täydennetty myös sivuiltamme löytyviin tuotto-riskitaulukoihin. Taulukot löytyvät Sijoitusjakauman ja tuottojen osavuositiedot –sivultamme.

Tulostiedoista kertovat tiedotteet löytyvät kootusti Suurimpien jäsenten osavuosiraportit -uutiskanavastamme.

Julkaisemme syyskuun alkupuolella seuraavan sijoitusanalyysimme, jossa tarkastelemme laajemmin työeläkesijoitusten määrää ja kohdetumista kesäkuun lopun tilanteessa.