Työeläkevarojen määrä 221 miljardia euroa vuoden 2020 lopussa – tuore sijoitusanalyysi julkaistu

04.03.2021

Koronaviruspandemiasta huolimatta työeläkevarat nousivat viime vuoden aikana yhteensä kuudella miljardilla eurolla. Varojen yhteenlaskettu määrä vuoden lopussa oli näin ollen yhteensä 221 miljardia euroa. Sijoitusten reaalinen vuosituotto oli 4,6 prosenttia.

- Työeläkesijoituksille vuosi oli lopputulokseltaan kohtuullisen hyvä, kun ottaa huomioon koronan aiheuttaman suuren notkahduksen rahoitusmarkkinoilla sekä rajoitukset elinkeinoelämässä ja ihmisten arjessa, toteaa analyytikkomme Kimmo Koivurinne tänään julkaistussa tiedotteessamme.

Vuosi 2020 oli Koivurinteen mukaan työeläkesijoituksille vuoristorata. Eläkevarat jatkoivat vuoden 2020 viimeisellä vuosineljänneksellä elpymistään koronapandemian aiheuttamasta jyrkästä laskusta. Viimeisellä neljänneksellä saavutettiin koronaa edeltävää taso ja vuosi päättyi varojen kasvuun.

Lisätietoja tiedotteestamme: Pandemiasta huolimatta työeläkevarat kasvoivat 6 miljardia vuonna 2020

Tarkemmat tiedot analyysistä ja kuvasarjoista

Koivurinteen laatima analyysi työeläkevakuuttajien sijoitusvarojen kehittymisestä ja markkinatilanteesta on luettavissa Sijoitusanalyysi-sivultamme. Analyysin yhteydestä löytyy myös päivitetty kuvasarja olennaisimmista eläkevarojen kehittymistä kuvaavista tiedoista.

Laajemmat eläkevarojen kehittymistä lyhyellä ja pitkällä aikavälillä käsittelevät kuvasarjat löytyvät Sijoitusvarojen kehittyminen -sivultamme. Näistä kuvasarjoista ilmenevät myös vuoden eri vuosineljännesten aikana tapahtuneet muutokset.

Tässä esitetty työeläkevakuuttajien sijoitusvarojen määrä eroaa tilinpäätöstietojen luvusta noin miljardin. Syynä ovat erot johdannaisten tilastointiprosessissa. Tarkennamme varojen määrää myöhemmin.