Alueelliset työeläkekoulut keräsivät aktiivisen yleisön

30.10.2018

Alueellisten työeläkekoulujen kiertueemme on saatu päätökseen kuluvalta syksyltä. Kaikkiaan kahdeksalla paikkakunnalla järjestämämme tilaisuudet keräsivät aktiivisia osallistujia eri ammattiliitoista. Työeläkekoulujen teemoina olivat työeläkekuntoutus ja työurien pidentäminen.

"Työeläkekoulujen sisällöt koettiin hyvin kiinnostaviksi ja ajatuksia herättäväksi. Saimme positiivista palautetta siitä, että tärkeys jätettiin pois ja tulimme ihmisten lähelle. Esimerkiksi työsuojeluvaltuutetut kokivat kuntoutuksen mahdollisuudet tärkeäksi. Tulevan ennakointi koettiin hyvänä viestinä työpaikan johdolle. Työpaikoilla voidaan kartoittaa ennakkoon minkälaiset työt omassa organisaatiossa soveltuvat työkokeiluun työkyvyn heiketessä. Tämä koettiin myös mahdollisuus pitää nykyisestä työntekijästä kiinni ja jatkaa hänen työuraansa toisissa tehtävissä", kertoo koulutuspäällikkömme Kirsi Siltanen.

Tilaisuuksissa esitetyissä yleisökysymyksissä toistuivat muun muassa kysymykset osittain varhennetusta vanhuuseläkkeestä (OVE), kenelle työeläkekuntoutus on tarkoitettu ja mitkä sen mahdollisuudet on.

Työeläkekoulut jatkuvat keväällä 2019

Alueellisten työeläkekoulujen kiertueemme vieraili tänä vuonna yhteensä kahdeksalla paikkakunnalla: Turussa, Tampereella, Lahdessa, Lappeenrannassa, Jyväskylässä, Seinäjoella, Oulussa ja Rovaniemellä. Tilaisuuksien kohderyhmänä olivat ammattiliittojen luottamushenkilöt, toimihenkilöt, hallinnon jäsenet ja aktiivit. Järjestimme kiertueen yhteistyössä SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa.

Tänä vuonna jalkauduimme 16 maakuntakeskukseen viime vuotisen kahdeksan paikkakunnan sijaan. Jatkamme ensi vuonna samalla laajuudella.

"Haluamme jatkossakin vastata alueellisten työeläkekoulujen kysyntään ja kertoa työeläkejärjestelmästä ja sen monimuotoisuudesta. Järjestämme vuonna 2019 kiertueen sekä keväällä että syksyllä, jolloin vierailemme 16 maakuntakeskuksessa. Ensi vuoden tilaisuuksien tarkemmat paikkakunnat ja ajankohdat julkaisemme kuluvan vuoden lopulla", Siltanen kertoo.

Lisätietoja:

Työeläkekoulu-sivultamme löytyvät alueellisten työeläkekoulujen luentoaineistot kaikkien tutustuttavaksi.