Alueelliset työeläkekoulut keräsivät lähes 700 osallistujaa

03.11.2017

Alueellisten työeläkekoulujen kiertueemme on saatu päätökseen kuluvalta syksyltä. Kaikkiaan kahdeksalla paikkakunnalla järjestämämme tilaisuudet keräsivät yhteensä lähes 700 osallistujaa eri ammattiliitoista. Työeläkekoulujen teemoina olivat työeläkejärjestelmän perusperiaatteet, eläkeuudistuksen keskeiset asiat sekä julkisen sektorin erityispiirteet eläkeuudistuksessa.

- Työeläkekoulujen sisällöt koettiin hyvin kiinnostaviksi, ja kuulijat kokivat saamansa tiedon selkeäksi ja ymmärrettäväksi. Esimerkiksi luottamusmiehet totesivat tilaisuuden annin helpottavan heidän työtään eläkeikää lähestyvien työntekijöiden ohjaamisessa, kertoo koulutuspäällikkömme Kirsi Siltanen.

Tilaisuuksissa esitetyissä yleisökysymyksissä toistuivat muun muassa kysymykset omasta eläkeiästä ja tulevan eläkkeen määrästä. Uutena ja eniten kiinnostavana etuutena kysymyksiin on noussut osittainen varhennettu vanhuuseläke (OVE), jonka kannattavuutta monet pohtivat. Kysymyksiä herätti myös työajan vähennyksen onnistuminen OVE:ssa verrattuna aiempaan osa-aikaeläkkeeseen.

- Sen lisäksi että OVE puhutti työeläkekouluissamme, on sen suosio näkynyt myös eläkehakemusten tilastoissa. OVE:n vaikutukset henkilön omaan työeläkkeeseen selviävät aina parhaiten ottamalla yhteyttä omaan työeläkevakuuttajaan, Siltanen vinkkaa.

Työeläkekoulujen määrä tuplaantumassa ensi vuodelle

Alueellisten työeläkekoulujen kiertueemme vieraili tänä vuonna yhteensä kahdeksalla paikkakunnalla: Turussa, Tampereella, Lahdessa, Lappeenrannassa, Jyväskylässä, Seinäjoella, Oulussa ja Rovaniemellä. Tilaisuuksien kohderyhmänä olivat ammattiliittojen luottamushenkilöt, toimihenkilöt, hallinnon jäsenet ja aktiivit. Järjestimme kiertueen yhteistyössä SAK:n, Akavan, STTK:n, Eläketurvakeskuksen ja Kevan kanssa.

Olemme järjestäneet alueellisten työeläkekoulujen kiertueita vuodesta 2013 alkaen siten, että kahden vuoden aikana olemme vierailleet kaikissa 16 maakuntakeskuksessa ja vuosittaisia paikkakuntia on ollut kahdeksan. Ensi vuodelle työeläkekoulujen määrä on tuplaantumassa.

- Vastaamme nyt alueellisten työeläkekoulujen suureen kysyntään järjestämällä vuonna 2018 kiertueen sekä keväällä että syksyllä, jolloin vierailemme ensi vuoden aikana kaikissa 16 maakuntakeskuksessa. Ensi vuoden tilaisuuksien tarkemmat paikkakunnat ja ajankohdat julkaisemme kuluvan vuoden lopulla, Siltanen kertoo.

Lisätietoja:

Työeläkekoulu-sivultamme löytyvät alueellisten työeläkekoulujen luentoaineistot kaikkien tutustuttavaksi