Eläkeinfokirje syventyy yli 55-vuotiaiden työllisyysnäkymiin ja eläkeikätermeihin

09.10.2020

Tuore eläkeinfokirje sukeltaa 28.10. järjestettävän Työeläkekoulu-webinaarimme aiheisiin eli yli 55-vuotiaiden työllisyyteen ja työkyvyttömyyseläkkeisiin. Teema on pinnalla julkisessa keskustelussa, sillä hallitus tavoittelee varttuneempien työllisyyden nostamista 10 000 – 12 000 henkilöllä ja on antanut toimenpiteiden pohtimisen työmarkkinakeskusjärjestöjen tehtäväksi. Infokirjeessä tutkimme, mitä tilastot kertovat yli 55-vuotiaiden työllisyydestä ja eläkkeistä. Lisäksi kirjeessä syvennytään eläkeikään liittyviin termeihin.

Yli 55-vuotiaiden työllisyysnäkymiä eläkeinfokirjeessämme valottaa Eläketurvakeskuksen tutkimusosaston päällikkö Susan Kuivalainen.

”Eläkejärjestelmässä ja työttömyysturvassa tehtyjen muutosten myötä eläkkeellesiirtymisikä on noussut ja myös eläkeaikeet ovat myöhentyneet. Näissä on kuitenkin eroja väestöryhmittäin,” sanoo Kuivalainen jutussa, joka avaa tuoreinta tutkimusta aiheesta.

Kuivalainen puhuu aiheesta Työeläkekoulu-webinaarissamme 28.10. Ammattiliittojen jäsenille ja toimihenkilöille suunnattu Työeläkekoulu järjestetään tänä syksynä koronatilanteen takia verkossa perinteisen maakuntakiertueen sijaan.

Infokirjeessä perataan myös eläkeikään liittyvät käsitteet. Viime aikoina on puhuttu paljon suomalaisten todellisen eläkkeellejäämisiän nostamisesta. Mikä onkaan nykyinen joustava vanhuuseläkeikä ja mitä alin ja tavoite-eläkeikä tarkoittavat käytännössä? Kerromme taustat ja esimerkin siitä, mitä eläkkeelle jäämisen lykkääminen tarkoittaa euroissa.

Kaikille eläketietoudesta kiinnostuneille ja erityisesti palkansaajille suunnattu eläkeinfokirje ilmestyy muutaman kerran vuodessa. Liittymällä tilaajaksi saat eläkeinfokirjeemme jatkossa suoraan omaan sähköpostiisi.