Eläkeuudistus etenee aikataulussa

05.05.2015

Eläkeuudistusta valmistellut kolmikantainen työryhmä on saanut työnsä päätökseen, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö (STM). Lakimuutosten valmistelu aloitettiin viime vuoden syyskuussa, kun työmarkkinajärjestöt olivat sopineet eläkeuudistuksesta.

Eläkesopimuksen ulkopuolelle jäi vielä yksityiskohtia, jotka on nyt STM:n johdolla ratkaistu. Esimerkiksi työuraeläke on yksi jatkovalmistelussa tarkentunut osa eläkeuudistusta.

Työmarkkinajärjestöjen neuvottelema eläkesopimus koski vain yksityisiä aloja. STM käynnisti kuitenkin samalla vastaavan uudistuksen valmistelun julkisella sektorilla. Tämä valmistelutyö on vielä kesken, mutta se on tarkoitus saada päätökseen kuluvan kuun aikana. Lähtökohtaisesti muutokset noudattelevat yksityisen alojen eläkeuudistusta.

Kaikki työeläkeuudistukseen liittyvät hallituksen lakiesitykset on tarkoitus antaa eduskunnalle tulevan kesän lopussa, ja uudistus tulisi voimaan vuoden 2017 alusta. Eläkeuudistus ei koske jo maksussa olevia eläkkeitä eikä ennen vuonna 2017 karttuneita eläkkeitä.

Lisätietoja:

STM:n tiedote: Eläkeuudistuksen yksityiskohdista sovittu – uudistus etenee aikataulussa

Eläkeuudistus.fi: Eläkeuudistuslakien valmistelu loppusuoralla

Eläkeuudistuksen sisältöjä, taustoja sekä ajankohtaisia uutisia: Eläkeuudistus.fi