Eläkeuudistus tähtää työurien pidentymiseen, muistuttaa joulukuun uutiskirjeemme

14.12.2016

Eläkeuudistuksen voimaantuloon on enää alle kuukausi aikaa. Sen yhtenä tavoitteena on pidentää suomalaisten työuria, mikä on tarpeen alati pitenevän elinajan vuoksi. Työurien pidentäminen on tärkeää myös työeläkkeiden rahoituksen kannalta: se helpottaa eläketurvan riittävänä pysymistä ja eläkkeiden rahoitusta, toteaa johtava ekonomistimme Reijo Vanne tänään julkaistussa uutiskirjeessämme.

Uutiskirje myös kertoo tuoreesta sijoitusanalyysistämme, joka kuvaa työeläkevarojen määrää syyskuun lopulta. Varat kasvoivat 184,5 miljardiin euroon. Analyytikkomme Peter Halosen mukaan rahoitusmarkkinat rauhoittuivat yllättävän nopeasti brexit-shokin jälkeen. Tämä näkyi selvimmin osakemarkkinoilla, joista saatiin parhaimmat tuotot.

Eläkeuudistus on aiheena myös joulukuisen uutiskirjeen Pinnalla-palstalla. SAK:n sosiaaliasioiden päällikkö Sinikka Näätsaari käy muun muassa läpi eläkeuudistuksen tärkeimmät pointit, jotka jokaisen olisi uudistuksesta ainakin syytä tietää.

Lisäksi uutiskirje muistuttaa verkkosivuillamme ja Twitterissä seikkailevasta eläketontustamme, sekä nostaa ajankohtaisena teemana esiin työeläkkeiden rahastoinnin.

Lue lisää joulukuun uutiskirjeestämme. Halutessasi voit myös liittyä uutiskirjeemme tilaajaksi, jolloin saat kirjeen jatkossa suoraan omaan sähköpostiisi.