Elokuun uutiskirje käsittelee EMU-puskurin merkitystä työeläkejärjestelmässä

27.08.2015

Julkisuudessa on viime päivinä keskusteltu työnantajamaksujen alentamisesta osana Suomen kilpailukyvyn parantamista. Samassa yhteydessä on mainittu myös työeläkejärjestelmän EMU-puskurit, joita ehdotetaan käytettäväksi työnantajien maksamisen työeläkemaksujen alentamiseen. Analyysitoimintojemme johtaja Reijo Vanne kertoo tuoreessa uutiskirjeessämme, mikä merkitys EMU-puskurilla on ja miten sen käytöstä on jo eläkeuudistuksen yhteydessä sovittu.

Uutiskirje käsittelee myös toista loppukesän yhteiskunnallisen keskustelun aihetta, eli eläkekattoa. Eläkekatto toisi mukanaan erilaisia vaikutuksia koko eläkejärjestelmän kannalta. Uutiskirje käy läpi näitä eläkekattoon liittyviä faktoja huomauttamalla muun muassa siitä, että eläkekatto ei itsessään korottaisi pieniä eläkkeitä.

Uutiskirje kertoo lisäksi niistä ajatuksista ja kysymyksistä, joita eläkeuudistus 2017 on kansalaisissa herättänyt, ja esittelee tuoreen telalaisen, viime viikolla matemaatikkonamme aloittaneen Seija Lehtosen.

Edellä mainitut artikkelit voit lukea kokonaisuudessaan elokuun uutiskirjeestä. Halutessasi voit myös liittyä uutiskirjeemme tilaajaksi, jolloin saat kirjeen jatkossa suoraan omaan sähköpostiisi kerran kuukaudessa.