Helmikuun eläkeinfokirjeessä aiheina oma työeläke ja eläkkeelle valmistautuminen

07.02.2019

Miten omilla valinnoillaan voi vaikuttaa työeläkkeeseensä? Entä miten työelämän tulevat muutokset vaikuttavat?

Vaikka työeläkejärjestelmä on sokea ammatista, koulutuksesta, sukupuolesta tai työtehtävistä johtuville eroille, ihmisen omilla valinnoilla on merkitystä. Riskejä kuitenkin kannetaan yhdessä.

Yhteiskuntasuhteiden päällikkömme Elina Laavin mukaan työelämän epätasa-arvo ja esimerkiksi ammattien eriytyminen sukupuolen mukaan heijastuvat myös eläkkeisiin.

- Oman eläkelaitoksensa sähköisistä laskureista saa paljon tietoa, ja on helpompi tehdä eläkkeeseen liittyviä päätöksiä, sanoo koulutuspäällikkö Barbro Lillqvist Eläketurvakeskuksesta.

Kevään Työeläkekoulukierros alkaa 20.2., ja luvassa on tiukkaa eläkeasiaa ja vuoropuhelua. Kysymykseen miksi kouluihin kannattaa osallistua vastaavat Katri Ojala Akavasta, Sampo Koskela STTK:sta ja Sinikka Näätsaari SAK:sta.

Yllä mainitut artikkelit ovat luettavissa kokonaisuudessaan helmikuun eläkeinfokirjeestämme.

Lisäksi kirjeessä kerrotaan Sillanrakentajat-podcastistamme.

Seuraava infokirje ilmestyy huhtikuussa.

Liittymällä eläkeinfokirjeen tilaajaksi saat infokirjeen jatkossa suoraan omaan sähköpostiisi. Infokirje ilmestyy neljästi vuodessa, ja se on suunnattu kenelle tahansa eläketietoudesta kiinnostuneelle, erityisesti ammattiliittojen aktiiveille.