Hitaampi sykli on välillä tarpeen, toteaa Suvi-Anne Siimes

16.12.2016

Aamuinen työmatka ilman älypuhelinta johdatti toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimeksen pohtimaan niin asioiden äärelle pysähtymistä, businessfoorumeita kuin johtamiskirjallisuuden oppejakin. Osa ihmisen elämänkaaren olennaisimmista asioista on Siimeksen mielestä johtamisen kentältä kuitenkin sivussa. Sinne eivät kuulu esimerkiksi kysymykset elämän alkamisesta ja päättymisestä tai lastenhoidosta.

”Moni ihminen kipuilee siksi työelämän pyörteissä tänäänkin varsin yksin sitä, uskaltaako hän koskaan pariutua ja hankkia lapsia. En ajattele, että työelämä olisi jotenkin erityisen huonoa täällä Suomessa. Meillä on paljon hyviä johtajia ja esimiehiä, ja myös monia sellaisia etuuksia ja oikeuksia, jotka ovat arkielämässä kullanarvoisia. Mutta jokin meillä edelleen mättää esimerkiksi työn ja perhe-elämän yhdistämisessä, kun ihmisten todellinen lapsiluku poikkeaa niin paljon alaspäin heidän toivomastaan lapsiluvusta”, Siimes kirjoittaa.

Siimeksen kolumni ”Katso ihmistä” on julkaistu tuoreessa Kanava-lehdessä. Kolumni on nyt luettavissa kokonaisuudessaan myös asiantuntijakirjoituksissamme.