Janne Pelkonen peräänkuuluttaa ilmastotoimien vaikutusten selvittämistä

02.03.2020

Euroopan komissio julkaisi hiljattain uuden työohjelmansa, jossa näkyvät myös ilmastonmuutoksen vastaiset toimet. Euroopan vihreän kehityksen ohjelma tähtää sitovasti ilmastoneutraaliuteen vuoteen 2050 mennessä. Vaikka ilmastonmuutokseen vastaaminen on välttämätöntä, taistelua ei tulisi kuorruttaa ainoastaan positiivisilla lupauksilla, katsoo erityisasiantuntijamme Janne Pelkonen Kauppalehdessä julkaistussa kirjoituksessaan. Näin siksi, että mustasta hiilestä eroon pyrkiminen tuottaa myös potentiaalisia hyvinvointieroja.

”Tarvetta olisi nopeasti tiukentuvien päästövähennystavoitteiden sosioekonomisten vaikutusten arvioinnille ja sosiaalipoliittisille ratkaisuille. Yksi tarkasteltava kohderyhmä voisi olla eläkeläiset. Miten ilmastonmuutoksen torjunta vaikuttaa jatkossa eläkeläisten arkeen ja menoihin?”, Pelkonen kirjoittaa.

Pelkosen artikkeli ”Ilmastotoimien vaikutukset pitää selvittää” on julkaistu alun perin Kauppalehden Debatti-palstalla 2.3.2020 ja on nyt luettavissa myös asiantuntijakirjoituksissamme.