Kansanedustajaehdokkaat eläketorilla

04.02.2015

Onko eläkejärjestelmämme kestävällä pohjalla? Mikä on seuraavan hallituskauden tärkein eläkekysymys? Miten turvataan eläkerahojen riittäminen tulevaisuudessa? Mitkä olisivat eläkekaton mahdolliset seuraukset?

Muun muassa tällaisia kysymyksiä esittivät kansanedustajaehdokkaat, jotka saapuivat eilen järjestämiimme Eläketori-tilaisuuksiin Helsingissä ja Turussa. Tarjosimme osallistujille vastaukset sekä näihin että moniin muihin kysymyksiin liittyen työeläkejärjestelmän toimintaan, työeläkkeiden rahoitukseen ja sijoitustoimintaan sekä eläkeuudistukseen.

Eläkeuudistus seuraavan eduskunnan työlistalla

Eläkelainsäädännöstä päättäminen kuuluu kansanedustajien työhön. Tulevana keväänä valittava uusi eduskunta saa esimerkiksi päätettäväkseen työmarkkinajärjestöjen viime syksynä neuvotteleman eläkeuudistuksen mukaiset lakiehdotukset. Haluamme tarjota kansanedustajaehdokkaille tietoa tulevien päätöstensä tueksi.

- Eläkkeet ovat myös perinteisesti vaalikentillä puhuttava aihe. Halusimme Eläketorien myötä tarjota kansanedustajaehdokkaille vastauksia heitä itseään askarruttaviin eläkekysymyksiin, jotta heillä on eväitä käydä niistä keskustelua myös kansalaisten kanssa, kertoo koulutuspäällikkömme Kirsi Siltanen.

- Myös eläkeuudistuksen taustojen ja merkityksen ymmärtäminen on tärkeää. Kyseessä on työeläkejärjestelmän kannalta merkittävä lainsäädäntöhanke, jonka toteutumisessa tulevat kansanedustajat ovat avainasemassa, Siltanen jatkaa.

Helsingin ja Turun tilaisuudet keräsivät yhteensä noin 40 osallistujaa, jotka olivat tyytyväisiä saamaansa informaatioon. Tilaisuudessa kerrotun lisäksi tarjosimme heidän käyttöönsä verkkosivuiltamme löytyvää materiaalia, joka kattaa kaikki Eläketoreillakin käsitellyt teemat.

Eläketorit jatkuvat – vielä ehtii mukaan

Järjestämme Eläketori-tilaisuuksia vielä kuudella paikkakunnalla tällä ja seuraavalla viikolla. Huomenna torstaina 5.2 Eläketorit järjestetään Kouvolassa, Kuopiossa ja Tampereella. Ensi viikon keskiviikkona 11.2 Eläketorit saapuvat vielä Jyväskylään, Ouluun ja Seinäjoelle.

Tarkemmat tiedot Eläketori-tilaisuuksista ja ilmoittautumislinkit löytyvät Kansanedustajaehdokastilaisuudet-sivultamme. Tuleviin tilaisuuksiin on vielä mahdollista ilmoittautua mukaan. Tilaisuudet on tarkoitettu kaikille eduskuntavaaliehdokkaille.