Käynnistimme hankkeen EU-vaikuttamisen kohteiden selvittämiseksi

13.11.2014

Maailma muuttuu nopeasti. Maailmassa on siitä huolimatta myös paljon sellaisia asioita, joissa jopa yhden vaalikauden mittainenkin aika voi olla liian lyhyt muutoksen huomaamiseksi ja varsinkin siihen vaikuttamiseksi. Monet muutokset tulevat hitaasti ja hiipien etenkin Euroopan unionin päätöksenteossa.

Käynnistimme tällä viikolla hankkeen niiden ilmeisten ja vähemmän ilmeisten asioiden sekä ajatuksellisten virtausten kiinni saamiseksi, jotka ovat joko jo vireillä tai tulossa vireille EU:ssa seuraavan 5-10 vuoden aikana. Hankkeessa meitä avustaa varatuomari Jukka Ahtela Ahtela Consulting Oy:stä.

Tavoitteenamme on tunnistaa Suomen työeläkejärjestelmän kannalta merkitykselliset EU-hankkeet niin EU:n virallisten toimielimien kuin erilaisten eurooppalaisten ajatushautomoiden ja tutkijaverkostojenkin asialistoilta. Hankkeemme pääpaino on EU:n ja erityisesti EMU:n piirissä tapahtuvan talouspolitiikan koordinaatiossa ja sen ympärillä tapahtuvissa asioissa. Niihin kuuluvat muun muassa eri suunnissa päätään nostavat pyrkimykset lisätä sosiaalipolitiikan koordinaatiota Euroopan unionissa.

Hanke on jatkumoa niille ajatuksille ja tarpeille, joita toimme esille ennen Euroopan parlamentin vaaleja kuluvana keväänä.

Lisätietoja:

Suvi-Anne Siimes: Eläkkeissä pitää kunnioittaa kansallista päätösvaltaa

Vuoden 2014 eurooppapoliittiset tavoitteemme