Kesäkuun uutiskirje pohtii EU:n roolia ilmastotoimijana

19.06.2019

Vaikka Euroopan unioni on globaalissa mittakaavassa pienehkö, voi se silti omalla esimerkillään tehdä paljon ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi. EU-maat ovat esimerkiksi sopineet tavoittelevansa vuoteen 2030 mennessä vähintään 40 prosentin vähennystä kasvihuonepäästöihin. Vaikka EU:n ilmastopolitiikka on ollut kunnianhimoista, myös sen omia päästötavoitteita tulisi tiukentaa. Tätä teemaa käsittelee tänään julkaistu kesäkuun uutiskirjeemme.

Ilmastokysymykset ohjaavat myös eläkevarojen sijoittamista. Työeläkeyhtiö Elon sijoitusjohtaja Hanna Hiidenpalo korostaa, että ilmastonmuutos täytyy huomioida sijoitustoiminnassa sekä osana sijoitusten valintaa että riskiarviointia. Asialla on jo nykyisin merkittävä painoarvo, joka tulee säilymään jatkossakin.

Lisäksi uutiskirje muistuttaa elokuun lopulla järjestettävästä Eurooppa-foorumista, jonka ohjelmaan sisältyy myös seminaarimme Epävarmuuden aika Euroopassa – Millä rakennetaan vakautta eurolle ja ihmisille? Järjestämme seminaarin yhteistyössä Eurooppanuorten kanssa.

Yllä mainitut artikkelit ovat luettavissa kokonaisuudessaan kesäkuun uutiskirjeestämme.

Jos haluat uutiskirjeemme jatkossa suoraan omaan sähköpostiisi, käy liittymässä uutiskirjeen tilaajaksi.