Kesäkuun uutiskirje pohtii kohtuullisen eläkkeen kaavaa

13.06.2017

Kohtuuden määrittely on vaikeaa. Mikä on sopiva eläke? Tähän kysymykseen pureudutaan myös tulevan kesän SuomiAreenalla, jossa punnitaan reilun ja kestävän eläkemallin aineksia työeläkealan yhteisessä keskustelutilaisuudessa. Tilaisuuden puhujat pohtivat kohtuullista eläkettä jo ennakkoon kesäkuun uutiskirjeessämme.

Uutiskirjeemme käy myös Suomi-Ruotsi-USA-ottelua eläkemallien vertailussa. Mikä maa vie voiton, kun kyse on työstä ja eläkkeistä? Kolmen maan eläkemalleja arvioi erityisasiantuntijamme Janne Pelkonen.

Lisäksi uutiskirje haastattelee ekonomistiamme Mauri Kotamäkeä, jonka tuore väitöskirja käsitteli muun muassa työeläkejärjestelmän rahastointia ja työn tekemisen kannustimia. Kotamäki päätyi tutkimuksessaan siihen, että paras mahdollinen eläkejärjestelmä on todennäköisesti osittain rahastoiva.

Pinnalla-palstan aiheena on tällä kertaa työelämän muutos, jota arvioi ammattiin opiskelevien ja ammatillisen koulutuksen kannalta Suomen Ammattiin Opiskelevien Liiton pääsihteeri Anna Mäkipää.

Yllä mainitut artikkelit ovat luettavissa kokonaisuudessaan kesäkuun uutiskirjeestämme.

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi saat kirjeen jatkossa kerran kuussa suoraan omaan sähköpostiisi.