Lokakuun uutiskirje käsittelee huoltosuhteen muutosta sekä halpuutuksen vaikutuksia indekseihin

20.10.2015

Miten Suomen työeläkejärjestelmä sopeutuu väestörakenteen ja huoltosuhteen muutokseen? Tätä ovat pohtineet johtava ekonomistimme Reijo Vanne ja Eläketurvakeskuksen ekonomisti Risto Vaittinen kirjoittamassaan artikkelissa ”Väestörakenne ja Suomen talouskehitys”. Artikkeli on julkaistu lokakuussa Kansantaloudellisessa aikakauskirjassa. Vanne kertoo artikkelin päähuomioista myös tänään julkaistussa uutiskirjeessämme.

Uutiskirje valottaa myös eläkkeiden korottamiseen käytettävien indeksien muodostumista. Sekä kansan- että työeläkkeisiin vaikuttavissa indekseissä huomioidaan hintojen kehitys. Nyt kun hinnat ovat ”halpuutuksen” johdosta laskeneet, on kansaneläkkeisiin tulossa ensi vuonna laskua negatiivisen indeksin myötä. Työeläkkeiden osalta ensi vuoden työeläkeindeksi ei vielä ole tiedossa.

Lisäksi uutiskirje esittelee uuden sosiaalisen median kanavamme, Instagramin, jonka kautta pääsee kurkistamaan telalaisten arkeen. Jatkamme myös ammattina työeläkealalla -juttusarjaamme, jossa vuorossa on sijoitusjohtajan ammatin esittely. Työstään Veritaksen sijoitusjohtajana kertoo Niina Bergring.

Lokakuun uutiskirjeestä pääset lukemaan kaikki edellä mainitut artikkelit kokonaisuudessaan. Halutessasi voit myös liittyä uutiskirjeemme tilaajaksi, jolloin saat jatkossa uutiskirjeet suoraan omaan sähköpostiisi.