Luottamus on kaiken ydin, muistuttaa kesäkuun uutiskirjeemme

16.06.2014

Noin 1,5 miljoonaa ihmistä Suomessa saa toimeentulonsa työeläkkeestä. Heille maksetaan joka kuukausi tietyn suuruinen summa tiettynä päivänä, loppuelämän ajan. Toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes pohtii uutiskirjeessämme julkaistussa haastattelussa sitä, miten suomalaisen työelämän arvopohja ja työeläkejärjestelmän arvot kohtaavat. Luottamuksen hän nimeää työeläkejärjestelmän ytimeksi.

Uutiskirjeemme kertoo myös tuoreista työeläkekuntoutuksen tuloksista, jotka pohjautuvat Eläketurvakeskuksen kokoamiin tilastoihin. Työeläkekuntoutuksen piirissä oli viime vuonna reilu 13 000 kuntoutujaa, mikä on lähes 2 000 enemmän kuin edellisvuonna. Työeläkekuntoutuksen kustannukset kasvoivat kuitenkin suhteessa vähemmän kuin kuntoutuksen piirissä olleiden henkilöiden määrä. Johtajamme Eero Lankian mukaan tästä voi tehdä johtopäätöksen, jonka mukaan toiminta oli aikaisempaa tehokkaampaa ja vaikuttavampaa.

Lisäksi uutiskirjeessä esitellään tuore tietopakettimme työkyvyttömyyseläkkeestä ja vakuutuslääkäreistä, sekä tutustutaan jälleen tarkemmin yhteen telalaiseen. Vuorossa tällä kertaa on analyysitoimintojemme johtaja Reijo Vanne.

Artikkelit voit lukea kokonaisuudessaan kesäkuun uutiskirjeestä.

Voit myös tilata uutiskirjeen jatkossa suoraan omaan sähköpostiisi liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi.