Millä ratkotaan pienten eläkkeiden riittävyyttä, kysyy toukokuun uutiskirjeemme

19.05.2015

Pienten eläkkeiden riittävyys, Euroopan komission maakohtaiset suositukset ja tietopaketti asiakashyvityksistä – siinä tänään ilmestyneen kesäkuun uutiskirjeemme pääaiheet.

Eläkejärjestelmän keskeisimpiä tehtäviä on alusta alkaen ollut ehkäistä vanhuuteen liittyvää köyhyyttä. Millainen on eläkeläisten köyhyysriski ja mikä on pienituloisuuden raja? Entä mitä keinoja pienten eläkkeiden riittävyysongelman ratkaisemiseksi on olemassa? Viimeksi mainittua kysymystä pohtii myös toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes videohaastattelussaan, joka löytyy artikkelin ohesta.

Euroopan komissio julkisti viime viikolla talouspolitiikkaa koskevat vuoden 2015 maakohtaiset suositukset. Suomelle suositellaan eläkeuudistuksen toteuttamista ja varhaiseläkereittien asteittaista sulkemista. Suositusten sisältöjä avaa uutiskirjeen artikkelissa tarkemmin erityisasiantuntijamme Janne Pelkonen.

Olemme koostaneet uuden kysymyksiä ja vastauksia -tietopaketin aiheesta työeläkeyhtiöiden asiakashyvitykset. Mikä on asiakashyvitysten merkitys, mihin ne perustuvat ja mitkä tekijät niihin vaikuttavat? Vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin löytyvät uutiskirjeestämme.

Artikkelit ovat luettavissa kokonaisuudessaan kesäkuun uutiskirjeestämme. Mikäli haluat jatkossa uutiskirjeen suoraan omaan sähköpostiisi, käy liittymässä uutiskirjeen tilaajaksi.