Monilla on työkykyä johonkin — toisilla enemmän toisilla vähemmän

13.09.2018

Osatyökykyisten työpanos ja osaaminen pitäisi saada paremmin käyttöön Suomessa. Siten kohennettaisiin paitsi ihmisten omaa toimeentuloa, myös työllisyyttä ja julkisten palvelujen rahoitusta.

Alueellisten työeläkekoulujemme kiertue on alkanut, joissa keskitytään tällä kertaa työeläkejärjestelmän tarjoamaan työeläkekuntoutukseen ja valaistaan vakuutuslääkärien roolia.

Työeläkekouluissa käydään läpi muun muassa työeläkekuntoutuksen menestystarinoita, työkyvyn arviointia vakuutuslääkärin näkökulmasta sekä eläkkeitä ja pidempiä työuria.

Työeläkejärjestelmä pyrkii auttamaan ihmisiä jatkamaan työelämässä työeläkekuntouksen kautta. Tie työeläkekuntoutukseen löytyy työnantajan tai työterveyshuollon kannustuksen avulla. Myös työntekijällä itsellään on merkittävä rooli, kun pohditaan edellytyksiä työssä jatkamiselle.

”Monilla on työkykyä johonkin, toisilla enemmän toisilla vähemmän, mutta jotain melkein kaikki pystyvät tekemään. Tiedämme tutkimuksista, että osatyökykyisillä on työhaluja”, erityisasiantuntijamme Janne Pelkonen kertoi Työeläkekoulujen käynnissä olevalla kierroksella Turussa.

Kiertue pysähtyy yhteensä kahdeksalla paikkakunnalla syys- ja lokakuun aikana. Vielä on kuusi paikkakuntaa edessä. Järjestämme tilaisuudet yhteistyössä SAK:n, Akavan sekä STTK:n kanssa. Vielä ehdit ilmoittautua mukaan!

Alueellisten työeläkekoulujen kohderyhmänä ovat maakunnissa toimivat ammattiliittojen luottamushenkilöt, toimihenkilöt ja hallinnon jäsenet sekä aktiivit.

Työeläkekoulut järjestetään aina keskiviikkoiltaisin klo 17-20 vielä seuraavilla paikkakunnilla:

  • Seinäjoki 19.9.
  • Jyväskylä 26.9.
  • Lappeenranta 3.10.
  • Lahti 10.10.
  • Oulu 17.10.
  • Rovaniemi 24.10.

Tarkemmat tiedot tilaisuuspaikoista sekä ilmoittautumislinkit löytyvät Työeläkekoulu-sivultamme.

Kaikkiin työeläkekouluihin on vielä paikkoja jäljellä, tervetuloa siis mukaan!

Lisätietoja:

Koulutuspäällikkö Kirsi Siltanen, puh 010 680 6724, kirsi.siltanen(at)tela.fi

­