Naisten palkkapäivänä on hyvä katsoa myös naisen eläke-euroon

31.10.2014

Tänään vietetään Naisten palkkapäivää. Naisten palkkaeuro on vain keskimäärin 83 senttiä, joten vuosipalkaksi muunnettuna naisten palkanmaksu päättyy lokakuun loppuun mennessä, ja loppuvuosi on naisille niin sanotusti palkaton. Palkkaeroista puhuttaessa on hyvä myös muistaa, että naisten keskimääräinen eläke-euro on vielä palkkaeuroakin pienempi.

Eläketurvakeskuksen tilastojen mukaan naisen keskimääräinen kokonaiseläke-euro on 78 senttiä. Tästä naisen omaan työuraan perustuu vain 69 senttiä, loput kertyvät pääosin perhe-eläkkeistä.

- Esimerkiksi pienten lasten äitien työllisyysaste on selvästi isiä alhaisempi, ja naisten urakehitys on usein vaatimattomampi. Naisten palkatkin ovat kovin alhaisia monilla aloilla. Muun muassa näistä syistä naisen omasta työstä kertyvä eläke-euro on vielä paljon naisen palkkaeuroakin pienempi, toteaa toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes.

- Naiset voivat kasvattaa omaa työeläke-euroaan kiinnittämällä huomiota omiin valintoihinsa työuran aikana. Naisten kannattaakin alkaa ajatella eläkeaikaansa viimeistään, kun he jäävät ensimmäisen kerran äitiysvapaalle, ja myös keskustella näistä asioista aktiivisesti ilman keskinäistä arvostelua, Siimes jatkaa.

Eläkejärjestelmä ei ole taikasauva

Suomalainen työeläkejärjestelmä tuottaa eläkettä työuran aikaisten ansioiden perusteella. Jokainen palkkaeuro kerryttää eläkettä ja eläketurvasta tulee sitä parempi, mitä enemmän töitä tekee.

- Eläkejärjestelmä ei ole taikasauva, joka korjaa kaikki kuopat joita naisen työuran varrella eteen tulee. Eläke heijastelee työuran aikaisia ratkaisuja. Työelämässä kannattaa pysyä kiinni vaikka ohuillakin säikeillä kaikissa elämänvaiheissa, joissa työkykyä vain on tallella ja töitä saatavilla, Siimes kannustaa.

Keinoja parantaa sekä naisten palkka- että eläke-euroa on esimerkiksi naisten työllisyyden vahvistaminen työurien keskivaiheilla tukemalla töihin paluuta perhevapailta.

Nainen yhteiskunnassa, työuralla ja eläkkeellä -teemoja on käsitelty (myös) viime keväänä julkaisemassamme Nainen + eläke -lehdessä, joka on luettavissa myös verkossa.

Naisten palkkapäivää vietetään jo neljättä kertaa

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK seuraa naisten ja miesten välisen palkkaeron kehitystä järjestämällä tänään Naisten palkkapäivän. Päivän ajoitus riippuu naisten ja miesten välisen palkkaeron kehityksestä. Tilastokeskuksen toisen vuosineljänneksen ansiotasoindeksin mukaan naisten palkka on keskimäärin 83,1 prosenttia miesten palkasta. Kun luvun muuttaa vuosipalkaksi, tarkoittaa se sitä että naisten palkka on maksettu lokakuun loppuun mennessä. Naisten palkkapäivää on vietetty vuodesta 2011 alkaen.

Lisätietoja:

Suvi-Anne Siimeksen blogikirjoitus: Katse naisen eläke-euroon

Artikkeli uutiskirjeessämme: Naisten eläkkeet puhuttivat Vapaaottelussa

STTK: Naisten palkkapäivä 31.10.2014