Neulontapiirimme lahjoitti sukkia ja lapasia Helsingin Diakonissalaitokselle

05.12.2017

Pari vuotta sitten neulontapiirimme teki vauvantossuja ensikodin vauvoille lahjoitettavaksi. Ajatus uudesta lahjoituksesta syntyi kesälomien jälkeen. Eikä aikaakaan, kun neulontapiirimme jo sopi tekevänsä lahjoituksen joulun alla sopivaan kohteeseen.

Neulontapiirin neulomat sukat ja lapaset
Neulontapiirimme aikaansaannokset Diakonissalaitokselle vientiä odottamassa.

Tuottelias neulontapiirimme teki vapaa-ajallaan sukkia ja lapasia, jotka on lahjoitettu Helsingin Diakonissalaitoksen kautta eteenpäin jouluiloa tuomaan.

Työkavereiden kanssa toteutettu hyväntekeväisyysprojekti tuotti neulojillemme iloa ja hyvää mieltä. Neulominen on koettu monella tavalla hyödylliseksi.

- Neulomisessa näkee nopeasti kättensä jäljen ja onhan se mukava harrastus. Kotisohvalla neuloessa olen huomannut, että teini-iän tuntumassa olevat lapset tulevat helpommin juttelemaan, kun äidillä on jotain muuta tekemistä siinä samalla, kertoo analyysitoimintojemme johtaja Minna Lehmuskero.

- Tällaiset projektit ovat itsessään mukavia, mutta työkavereiden kanssa vielä mukavampia! Hyvän tekeminen yhdistää, Lehmuskero jatkaa.

Matemaatikkomme Seija Lehtonen puolestaan kokee neulomisen terapeuttiseksi.

- Työpäivän jälkeen uutisia katsoessa se on rentouttavaa. Ihanat langat antavat virikkeitä ja sormet syyhyävät aina uusien lankojen, värien ja mallien kimppuun. Neuloessa aika ei mene niin sanotusti hukkaan. Minulle neulominen on luonnollinen osa arkea. Tulen helposti ylipuhutuksi hyväntekeväisyysprojekteihin, sillä on mukava antaa, kun voi tuottaa mielihyvää toisille, Lehtonen sanoo.

Neulomisella on todettu olevan monia terveyttä edistäviä vaikutuksia.

- Neulominen vie mennessään. Se on eräänlaista mindfulnessia, jolla pystyy vaikuttamaan aivojen virkeyteen. Parasta on jakaa neulomisen ja lahjoituksen mukanaan tuoma ilo työkaverien kanssa, viestinnän suunnittelijamme Aija Laurila summaa neulomisprojektin antia.