Nikolas Elomaa muistuttaa, keneltä eläkerahastojen tyhjentäinen olisi pois

03.10.2016

Edunvalvontajohtajamme Nikolas Elomaa kirjoittaa kolumnissaan työeläkeindeksistä ja siitä, kenen pussiin eurot kilahtaisivat, jos nykyinen indeksi muutettaisiin niin sanotuksi palkkaindeksiksi. Hän myös muistuttaa siitä, miksi eläkerahastojen tyhjenemisestä pitäisi olla huolissaan. Elomaan kolumni on julkaistu alunperin Puuliiton Särmä-lehden uusimmassa numerossa.

“Jos nyt tyhjennetään eläkerahastoja hyvää eläkettä saavien taskuun, niin keneltä se on sitten pois? Nyt työssä olevilta palkansaajilta ja meidän lapsiltamme. Rahastot olisivat tyhjiä 2060-luvun alussa. Vuonna 2000 syntynyt ei olisi edes eläkkeellä silloin. Kun eläkkeitä varten ei olisi enää rahaa, niin silloin olisi pakko nostaa radikaalisti eläkemaksuja tai leikata eläkkeitä oikein toden teolla. Kyllä nuoremmat sukupolvet ihan syystä näreissään ovat iIndeksimuutosta ajaville miehille ja naisille”, Elomaa kirjoittaa.

Elomaan kolumni “Eikö Calvados VSOP enää riitä?” on nyt luettavissa kokonaisuudessaan myös omien verkkosivujemme asiantuntijakirjoituksissa.