Nuorten työeläkekoulussa kiinnostusta työeläkesijoittamista kohtaan

05.11.2015

Järjestimme tänään vuosittaisen työeläkekoulumme nuorille päättäjille ja aktiiveille. Koulutus keräsi 15 osallistujaa eri ammattiliitoista sekä nuoriso- ja opiskelijajärjestöistä, ja tarjosimme heille tiiviin paketin työeläkejärjestelmästä ja sen tulevaisuudesta sekä ajankohtaisesta eläkeuudistuksesta.

Nuorten työeläkekoulu koostui neljästä luennosta, joista vastasivat toimistomme johtajat ja asiantuntijat. Koulutuksen ensimmäisestä puheenvuorosta vastasi sidosryhmätoimintojemme johtaja Markku J Jääskeläinen, joka kävi läpi työeläkkeen ja sen perustehtävän sosiaaliturvajärjestelmässä. Erityisasiantuntijamme Janne Pelkonen puolestaan kävi läpi työeläkeuudistusta 2017, joka vaikuttaa suurimmissa määrin tämän päivän nuoriin työntekijöihin.

Työeläkkeiden rahoituksen periaatteista luennoi analyysitoimintojemme johtaja Minna Lehmuskero, ja työeläkesijoittamisen käytännöistä sekä sijoitustoiminnan kulmakivistä – tuottavuudesta ja turvaavuudesta – kertoi analyytikkomme Peter Halonen. Erityisesti tämä sijoitusteema koettiin kiinnostavaksi yleisön keskuudessa ja se herätti myös kysymyksiä.

Marraskuun lopulla järjestämme vastaansisältöisen työeläkekoulun myös palkansaajajärjestöjen asiantuntijoille. Koulutus on jo täyteen varattu.