Nykyvauvat ovat nelikymppisiä 2060-luvulla, muistuttaa Suvi-Anne Siimes

09.05.2016

Toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes nostaa Demokraatti-lehdessä esiin 2060-luvun merkityksen työeläkejärjestelmässä. Kyseinen vuosikymmen liittyy käynnissä olevaan keskusteluun työeläkeindeksin muuttamisesta ja siihen, että jos työeläkeindeksin muutos toteutettaisiin syömällä työeläkesijoitusten tuottoja, rahastoidut eläkevarat loppuisivat vuoden 2060 tienoilla.

”Joidenkin mielestä se on niin kaukana, että olemme kaikki silloin jo kuolleita. Näin ei tietenkään ole. Nykyvauvat ovat tuolloin vähän päälle 40-vuotaita – siis sen ikäisiä kuin 1970-luvun alussa syntyneet nyt”, Siimes muistuttaa.

Lisäksi Siimes huomauttaa, että vuonna 2060 eläkettä tarvitsee vielä noin miljoona 70–80-luvulla syntynyttä. Kyseessä ei siis merkityksetön vuosikymmen tulevaisuudesta.

Siimeksen kirjoitus ”Työeläkeindeksin muutos olisi epäreilua” on julkaistu viimeisimmässä Demokraatti-lehdessä ”Demo – Uusien ajatusten koeponnistamo” palstalla. Kirjoitus on nyt luettavissa kokonaisuudessaan myös omilla verkkosivuillamme asiantuntijakirjoitusten palstalla:

Työeläkeindeksin muutos olisi epäreilua