Rahoitusmarkkinoilla vahva alku kuluvalle vuodelle - ensimmäisen neljänneksen tulostiedot julkistettu

03.05.2012

Työeläkevakuuttajat ovat julkistaneet vuoden ensimmäisen neljänneksen sijoitusjakauma- ja tuottotietonsa. Tulostietojen perusteella rahoitusmarkkinoilla näyttäisi olleen vahva alku vuodelle 2012. Vaikka epävarmuus vaivaa edelleen maailmantaloutta ja Euroopan velkakriisi on ratkaisematta, oli luottamus tulevaisuuteen silti vahvaa. Euroopan keskuspankin tukitoimet vahvistivat luottamusta rahoitusjärjestelmää kohden.

Suotuisa markkinakehitys näkyi myös kahdeksan suurimman työeläkevakuuttajan tuotoissa. Kuuden suurimman työeläkeyhtiön keskimääräiseksi kokonaistuotoksi muodostui 4,6 prosenttia vuoden ensimmäisen neljänneksen osalta. Julkisten alojen työeläkevakuuttajat, eli Keva ja Valtion Eläkerahasto, joita yksityisten alojen vakavaraisuuslainsäädäntö ei koske, onnistuivat sijoitustoiminnassaan noin prosenttiyksikön verran yksityisiä eläkevakuuttajia paremmin.

Parhaimmat tuottoprosentit alkuvuoden aikana tulivat osake- ja korkosijoituksista. Osakesijoitusten osalta listatut osakkeet, erityisesti kotimaiset, muodostivat merkittävän tuottolähteen.

Tulostietojen perusteella ovat myös valmistuneet sivustoltamme löytyvät taulukot, joissa kuvataan kahdeksan suurimman jäsenemme sijoitusten kohdentumista ja tuottoja.

Tiedot löytyvät Sijoitusjakaumat ja -tuotot työeläkevakuuttajakohtaisesti -sivulta.

Tarkemmat tiedot yksittäisten työeläkevakuuttajien tulostiedoista löytyvät kunkin omilta verkkosivuilta.