Rovaniemen työeläkekoulu päätti syksyn kiertueemme

30.10.2015

Alueellisten työeläkekoulujen kiertueemme on saatu tältä syksyltä päätökseen. Järjestimme kiertueen viimeisen tilaisuuden eilen Rovaniemellä, jossa paikalle saapui kuutisenkymmentä osallistujaa eri ammattiliitoista. Rovaniemen alustuksista vastasivat Telan asiantuntija Simo Hynninen, SAK:n sosiaaliasioiden päällikkö Sinikka Näätsaari sekä Eläketurvakeskuksen tiedottaja Taina Hedman.

Niin Rovaniemen kuin koko työeläkekoulukiertueemme teemoina ovat olleet työeläkejärjestelmän perusteet ja rahoitus, työmarkkinajärjestöjen rooli eläkepolitiikan päätöksenteossa sekä eläkeuudistuksen 2017 mukanaan tuomat muutokset.

Rovaniemen tilaisuudessa kiinnostusta herättivät erityisesti osittain varhennettu vanhuuseläke ja työuraeläke. Molemmat ovat eläkeuudistuksen myötä tulevia uusia eläkemuotoja. Samaiset aiheet ovat myös nousseet syksyn lähes jokaisessa työeläkekoulussa eniten kysymyksiä herättäviksi.

Syksyn työeläkekouluissa yli 570 osallistujaa

Kuluvan syksyn alueellisten työeläkekoulujen kiertueemme käsitti kaikkiaan kahdeksan paikkakuntaa ympäri Suomen. Tilaisuudet keräsivät yhteensä yli 570 osallistujaa, mikä ylittää selvästi viime vuotisen kiertueen osallistujamäärän (300 osallistujaa).

- Jo saamamme palautteen mukaan osallistujat pitivät koulutuksia informatiivisina ja selkeinä. Koulutukset myös koettiin sopivan kokoisiksi, ja niistä oli saanut roimasti lisää tietoa, kertoo koulutuspäällikkömme Kirsi Siltanen.

Järjestimme vuoden 2015 alueelliset työeläkekoulut yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen (SAK, Akava ja STTK) sekä Eläketurvakeskuksen kanssa. Työeläkekoulujen kohderyhmänä olivat palkansaajajärjestöjen alueelliset ja lähialueiden luottamushenkilöt, liittojen toimihenkilöt sekä hallinnon jäsenet ja aktiivit.