Siimes kiinnittää huomion sukupolvikeskustelun isoon kuvaan

09.04.2021

Sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus ei tyhjene kysymykseen eläkkeistä, vaan sukupolvien välillä on myös monia muita tulonsiirtoja, muistuttaa toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes tänään ilmestyneessä Eläkeläisen kolumnissaan.

Yhteiskunnallinen keskustelu eläkkeistä tarjoilee silloin tällöin sytykkeitä sukupolvien väliselle sodalle. Sen lietsominen ei Siimeksen mielestä kannata, vaan hän kiinnittäisi huomion sukupolvikeskustelun isoon kuvaan. Koulutuksen Siimes nostaa esille yhtenä merkittävänä tulonsiirtona sukupolvien välillä.

”Suomessa tarvitaan nyt sukupolvisodan sijaan ihan muita toimia. Koulutustaso tulee saada uuteen nousuun. Tutkimus- ja kehitysmenoja pitää lisätä ja työmarkkinoiden toimivuus varmistaa. Myös syntyvyyttä ja työperäistä maahanmuuttoa tukevaa väestöpolitiikkaa tarvitaan. Kun ne ovat kunnossa, myös nuorten tulokehitys lakkaa jumittamasta”, Siimes kirjoittaa.

Siimeksen kolumni on ilmestynyt Eläkeläiset ry:n jäsenlehti Eläkeläisessä 9.4.2021 ja löytyy myös asiantuntijakirjoituksistamme.