Sijoitusjakauma ja tuotot syyskuun 2016 lopussa – työeläkevakuuttajien osavuositiedot julkaistu

31.10.2016

Työeläkevakuuttajat julkaisivat kahden edellisviikon kuluessa vuoden kolmannen neljänneksen eli syyskuun lopun tulostietonsa. Nimelliset tuottoprosentit kuluneelta yhdeksältä kuukaudelta vaihtelivat 2,3 ja 4,4 prosentin välillä. Alkuvuoden haasteiden jälkeen sijoitusmarkkinat kehittyivät kolmannella neljänneksellä vahvasti ja tuotot kääntyivät selvästi positiiviseksi.

Hyviä tuottoja osakkeista, pääoma- ja korkosijoituksista

Parhaiten tuottavia sijoituskohteita olivat useimmiten noteeraamattomat osakesijoitukset ja pääomasijoitukset. Osakemarkkinat nousivat vahvasti, kun Brexitin aiheuttama levottomuus lieventyi tuntuvasti kesän edetessä ja osakemarkkinat palautuivat paikoin jopa yli sen tason, mikä oli ennen äänestystä. Myös korkosijoitukset tuottivat hyvin korkojen edelleen laskiessa.

Loppuvuoden osalta on kuitenkin nähtävissä epävarmuustekijöitä, kuten Yhdysvaltojen presidentinvaalien lopputulos. Se voi työeläkevakuuttajien arvioiden mukaan aiheuttaa isompaakin heilahtelua markkinoilla. Myös Euroopan poliittista tilannetta seurataan jatkuvasti.

Sijoitusjakauma- ja tuottotiedot sekä duraatiot kootusti sivuillamme

Olemme julkaisseet viiden suurimman työeläkeyhtiön (Elo, Etera, Ilmarinen, Varma ja Veritas) sekä kahden julkisalojen työeläkevakuuttajat (Keva ja Valtion eläkerahasto) sijoitusjakauma- ja tuottotiedot verkkosivuillamme niin sanotuissa tuotto-riskitaulukoissa. Taulukot löytyvät Sijoitusjakauman ja tuottojen osavuositiedot -sivultamme. Samalta sivulta löytyvät myös uutena tietona työeläkevakuuttajien joukkovelkakirjalainojen duraatiot.

Tulostiedoista kertovat tiedotteet löytyvät myös kootusti sivujemme kautta, Suurimpien jäsenten osavuosiraportit -uutiskanavastamme.

Julkaisemme seuraavan sijoitusanalyysimme marras-joulukuun taitteessa. Sijoitusanalyysissa tarkastelemme laajemmin työeläkesijoitusten määrää ja kohdentumista syyskuun lopun tilanteessa.