Suomi tarvitsee modernia väestöpolitiikkaa, toteaa tuore uutiskirjeemme

15.06.2020

Millainen on Suomi tulevina vuosikymmeninä? Tätä kysymystä käsitellään Väestöliitossa tekeillä olevassa väestöpoliittisessa ohjelmassa, jonka valmisteluun myös me Telana osallistumme. Ohjelmassa visioidaan askelia väestökehitykseltään kestävälle ja elinvoimaiselle Suomelle. Teema on tärkeä myös työeläkejärjestelmälle, sillä väestökehitys vaikuttaa myös tulevaisuuden eläkkeiden maksamiseen. Nykymenolla väestövallankumous alkaa todella näkyä työeläkkeiden rahoituksessa 20-30 vuoden kuluttua, arvioi erityisasiantuntijamme Janne Pelkonen tänään julkaistussa uutiskirjeessämme.

Työurien pidentämisen tarve on jo pitkään tunnustettu Suomessa. Viimeisimmässä eläkeuudistuksessa työuria pidennettiin niiden loppupäästä vanhuuseläkeikää nostamalla. Mutta mitä tapahtuu työuran keskellä? Siellä tapahtuvaan työurien pidentämiseen tarvitaan edunvalvontajohtajamme Nikolas Elomaan mukaan kahta asiaa: työtä ja työkykyisiä työntekijöitä.

Uutiskirjeemme kurkistaa myös työeläkevakuuttajien tilinpäätöslukujen ja niissä kerrottujen toimintakulujen taakse. Mitä kaikkea toimintakulut pitävätkään sisällään? Millaista työtä työeläkkeiden kertyminen ja maksaminen edellyttää? Haastattelimme työeläkeyhtiö Veritaksen, julkisen alan eläkevakuuttaja Kevan ja Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melan asiantuntijoita, jotka kertovat omasta käytännön työstään tarkemmin.

Lisäksi uutiskirje esittelee uusimman telalaisen, toukokuussa työssään aloittaneen visuaalisen viestinnän asiantuntijan Päivi Marinin. Mitä kaikkea Päivi meillä tekee, ja millaista oli aloittaa uudessa työpaikassa koronan aiheuttaman poikkeustilanteen aikana?

Lue yllä mainitut jutut kokonaisuudessaan kesäkuun uutiskirjeestämme.

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat kirjeen jatkossa suoraan omaan sähköpostiisi.