SuomiAreena käynnistyy – eläkemallin perusteet tapetilla torstaina

10.07.2017

Tämänvuotinen SuomiAreena käynnistyy tänään Porissa. Työeläkealan yhteinen keskustelutilaisuus on luvassa torstaina 13.7, kun eläketurvamme perusperiaatteita ruoditaan Puuvillan kauppakeskuksessa klo 15.15-16.30. Jos eläke keksittäisiin nyt, millaisten periaatteiden varaan sen rakennettaisiin?

kuvituskuva: SuomiAreena

Keskustelussa suurennuslasin alla ovat suomalaisen työeläkemallin keskeisimmät periaatteet ja vaihtoehtoiset visiot. Luvassa on palopuheita ja tuomarointia ainakin seuraavista aiheista:

  • Pitäisikö yksilön vastuuta eläkeajan toimeentulosta lisätä?
  • Mikä kaikille euromääräisesti täysin sama eläke tarkoittaisi?
  • Pitäisikö eläkkeitä voida leikata, jos eläkkeiden rahoituksessa tai valtion budjetissa on vajetta?
  • Kuka päättää eläketurvan sisällöstä ja rahoituksesta?

Oman näkemyksensä teemoista esittävät yrittäjä ja varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmi, toimittaja ja Eläketurma-kirjan kirjoittaja Teemu Muhonen, Tampereen yliopiston sosiaalipolitiikan professori ja köyhyystutkija Juho Saari sekä Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes.

Aller Median toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälän juontamassa keskustelutilaisuudessa hyörii mukana myös koko kansan anoppi Irma Rönkkö eli Jenni Kokander.

Jos et pääse paikan päälle Poriin, keskustelun voi katsoa netissä suorana tai jälkikäteen keskustelumme suoralinkin kautta. Lisäksi tunnelmia voi seurata Twitterissä hastagilla #eläkeareena.

Tilaisuuden järjestävät Elo, Etera, Ilmarinen, Kela, Keva, Varma sekä Tela. Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta Suomiareena.fi ja muista järjestäjistä Elo.fi, Etera.fi, Ilmarinen.fi, Kela.fi, Keva.fi ja Varma.fi.