Suvi-Anne Siimes etsisi uusia eväitä kestävään talouskasvuun

05.12.2017

Toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes kokee, että suomalaisen yhteiskunnan kehittämiseen olisi hyvä hakea vaikutteita yhä enemmän myös oman maamme ulkopuolelta. Siimes perustaa näkemyksensä omakohtaiseen kokemukseen, joka hänelle on muodostunut omien läheisten muuttaessa pois Suomesta. Tällöin toinen maa, sen historia, talous ja politiikka ovat tulleet äkkiä näkyviksi. Siimes kirjoittaa ajatuksistaan Helsingin Sanomien tuoreessa kolumnissaan.

Siimes kokee Suomen rakkaaksi paikaksi, ja todennäköisesti maailman parhaaksi maaksi juuri itselleen. Mutta hän ei kuitenkaan ajattele, että kaikki olisi täällä parhaiten maailmassa.

”Suomen halu oppia muilta ei ole juuri nyt huipussaan. Olemme kyllä tiiviisti mukana läntisessä integraa­tiossa. Ja keskustelemme koko ajan enemmän niistä asioista, jotka ovat meille muiden kanssa yhteisiä myös turvallisuus­politiikassa. Jostain syystä vaalimme kuitenkin omaa erityislaatuamme työllisyydessä ja taloutemme uudistamisessa. Aivan kuin emme osaisi sittenkään päättää, haluammeko olla moderni markkinatalous myös tulevaisuudessa vai haluammeko jotain aivan muuta”, Siimes kirjoittaa.

Siimeksen kolumni ”Kestävään talouskasvuun tarvitaan uusia eväitä” on luettavissa päivän Helsingin Sanomissa sekä lehden verkkosivuilla.