Suvi-Anne Siimes kehottaa hallitus–oppositio-rajan ylittävää pohdintaa EU-asioissa

02.01.2018

Toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes kokee, että jonkinlainen vaalikausien yli ulottuva yksimielisyys euroalueen vakauteen sekä unionin fyysiseen ja sosiaaliseen turvallisuuteen liittyvistä pääkysymyksistä olisi hyväksi. EU:n uudistamisen aikajänteet ovat pitkiä ja Suomen Eurooppa-politiikan vetovastuu ehtii vaihdella monta kertaa sen aikana. Siimes kirjoittaa ajatuksistaan Helsingin Sanomien tuoreessa kolumnissaan.

Siimes kokee, että kiireen keskellä asioiden väliset yhteydet ja pinnanalaiset pohjavirrat jäävät usein tavoittamatta. Joulun rahoittuminen antoi tilaa syventyä EU-asioihin ja Macronin menneeseen puheeseen, jossa huomion vangitsi useaan kertaan mainittu vuosiluku 2024. Macronin puheen vuosi 2024 on Suomesta käsin varsin kaukana, runsaan puolentoista vaalikauden ja peräti kaksien eduskuntavaalien takana.

"Täydellistä EU-konsensusta ei tietenkään tarvita. Ja räväköillekin debateille on paikkansa. Mutta jonkinlainen vaalikausien yli ulottuva yksimielisyys euroalueen vakauteen sekä unionin fyysiseen ja sosiaaliseen turvallisuuteen liittyvistä pääkysymyksistä olisi mielestäni hyväksi siitä huolimatta.", Siimes kirjoittaa.

Siimeksen kolumni ”EU-politiikkaa olisi hyvä suunnitella vaalikausien yli” on luettavissa päivän Helsingin Sanomissa sekä lehden verkkosivuilla.