Suvi-Anne Siimes keskustelemassa terveydestä Efter Nio -ohjelmassa

18.05.2015

Toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes osallistui viime viikolla Yle Fem -kanavan Efter Nio -keskusteluohjelmaan, jossa teemana oli terveys. Ohjelma lähetettiin helatorstaina ja löytyy myös Yle Areenasta.

Siimes kertoi haastattelussaan ajatuksiaan terveydestä. Hänen mukaansa keski-iässä täytyy ajatella asioita hiukan eteenpäin, ja tehdä asioita, jotka maksavat itsensä takaisin 60–70-vuotiaana. Esimerkkinä hän mainitsi riittävän kuntoilun työviikon aikana. Siimes myös pohti, ettei lievistä vaivoista ja sairauksista pitäisi välittää niin paljoa, koska aina tarvitse olla täydellistä. Kärsimys myös kuuluu aika-ajoin ihmisen elämään, hän huomautti.

Terveyden lisäksi Siimes puhui myös naisten työeläkkeistä. Hän totesi yhteiskuntamme olevan rakennettu siten, että työeläkettä saa työtä tekemällä. Tämä on tärkeä seikka muistaa, erityisesti äideille: useampi kotona vietetty vuosi lasten kanssa näkyy aikanaan työeläkkeen suuruudessa.

– On tärkeää, että naiset eivät täysin menetä yhteyttään työelämään, kun heistä tulee äitejä. Olisi hyvä säilyttää edes kapea yhteys työelämään niinäkin vuosina, kun ollaan kotona, Siimes totesi.

Koko Siimeksen haastattelu on katsottavissa Yle Areenassa: Efter Nio 14.5.2015

Televisiohaastattelun lisäksi Svenska Yle julkaisi verkkosivuillaan Siimeksen haastattelun samoista teemoista: Suvi-Anne Siimes: Pensionspengarna kommer att räcka till