Suvi-Anne Siimes muistuttaa nuorten koulutustason merkityksestä

23.04.2021

Toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes kiinnittää tuoreessa MTV Uutisten verkkokolumnissaan huomion nuorten koulutustason nousun pysähtymiseen. Ilmiö on moniulotteisempi kuin ehkä ajattelemmekaan. Tason kääntäminen takaisin nousuun on tärkeää kasvukykymme ja tuottavuuskehityksemme kannalta ja erityisen tärkeää väestön ikääntyessä, Siimes viestittää.

Maamme on yhä kansainvälisesti vertaillen varsin korkeasti koulutettu. Koulutustasomme nousu on kuitenkin pysähtynyt ja Siimes pitää tärkeänä tason kääntämistä takaisin nousuun.

”Jos onnistumme tässä kaikessa, inhimillisen pääomamme määrä pysyy asiallisessa kuosissa myös tulevina vuosina. Sen myötä myös kasvukykymme ja tuottavuuskehityksemme urasta voi tulla jälleen suotuisa. Kasvukyvyn ja tuottavuuskehityksen suotuisa ura on tärkeä kaikenikäisten kannalta, sillä talouden ja tuottavuuden kasvu lisäävät nuorempien ikäpolvien tuloja. Samalla se keventää sitä rasitusta, joka heille aiheutuu väestön ikääntymisestä ja sen kustannuksista”, hän kirjoittaa.

Kolumni: Kun Suomi vanhenee, tärkeintä ei olekaan palvelutalo vaan koulu

Kolumni on julkaistu alun perin MTV Uutisten verkkokolumnina 23.4.2021 ja löytyy asiantuntijakirjoituksistamme.