Suvi-Anne Siimes mukana Talouselämän vaaliraadissa

25.03.2015

Toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes on mukana Talouselämän asiantuntijaraadissa, joka aloitti tällä viikolla eduskuntavaalien seurannan VaaliTebatti-osastolla. Siimes on osa 20-henkistä raatia, joka kommentoi arkipäivisin yhtä Talouselämän toimituksen laatimaa kysymystä poliittisen ja taloudellisen elämän teemoista.

Siimes on vastannut vaalitebatin toiseen kysymykseen liittyen ekonomistien kiistelyyn siitä, pitäisikö uuden hallituksen keskittyä alijäämäisen julkisen talouden sopeutukseen vai onko talouspolitiikassa varaa elvytykseen. Raatilaisilta kysytään, millä edellytyksillä valtio voisi heidän mielestään elvyttää taloutta esimerkiksi infrastruktuuri-investointien avulla.

”Talouspolitiikassa ei ole ensisijaisesti kyse menoleikkauksista tai elvytyksestä. Tärkeintä on löytää yhteisymmärrys isoista rakenteellisista uudistuksista. Vain niin pärjäämme meneillään olevissa ikä- ja elinkeinorakenteen murroksissa. Viime syksyn eläkeratkaisu oli hyvä ja tarpeellinen. Suomi ei kuitenkaan tule valmiiksi yksin sillä. Myös sote-asiat pitää ratkaista, sillä eläkeläisille ei voi yht'äkkiä sanoa, että hups! eläkkeenne pysyy samana, mutta teille ei enää jatkossa tarjotakaan hoitoa ja hoivaa verovaroilla”, Siimes kirjoittaa vastauksessaan.

Siimeksen vastaus kokonaisuudessaan sekä muiden raatilaisten vastaukset löytyvät Talouselämän verkkosivuilta, Menoleikkauksia vai elvytystä? Näin vaaliraati vastaa.