Suvi-Anne Siimes näkee nuoruuden tarpeellisena politiikassa

27.01.2020

Toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes kertoo tuoreessa Kanava-lehden kolumnissaan suhtautumisestaan Suomen sosiaalidemokraattiseen puolueeseen ja huomiostaan, miten merkitykselliseksi hän koki Sanna Marinin nimittämisen Sdp:n pääministeriehdokkaaksi. Marinin valinta Suomen uudeksi pääministeriksi sinetöi Siimeksen silmissä sen, että poliittinen kulttuurimme on nyt perustavanlaatuisesti uudenlaista.

”Nuoruudelle on toki vieläkin helppo tuhahdella politiikassa ja ajatella, että se tarkoittaa aina myös kokemattomuutta ja suhteellisuudentajun puutetta. Nuoruuden mukanaan tuoma toisenlainen, aiemmista sukupolvista poikkeava tapa tarkastella maailmaa on silti ehdottoman tarpeellista Suomen politiikassa. Koin asian niin silloin kauan sitten, kun aloitin itse puoluejohtajan ja ministerin työt nipin napin 35-vuotiaana. Ja ajattelen samoin myös nyt, kun katson pääministeri Marinia ja hänen nuoria ministeripuheenjohtajakollegojansa”, Siimes kirjoittaa.

Siimeksen kolumni ”Sanna Marinin haasteet” on julkaistu alun perin Kanava-lehden numerossa 1/2020 ja on nyt luettavissa myös asiantuntijakirjoituksissamme.