Suvi-Anne Siimes peräänkuuluttaa aktiivista viestintää myös erityistilanteissa

12.08.2016

Toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes kertoo näkemyksistään turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen naapurina asumisesta kolumnissaan, joka on julkaistu Kanava-lehden uusimmassa numerossa. Siimes ei pitänyt keskuksen tuloa sinällään huonona asiana, mutta hänen mielestään aktiivisen viestinnän laiminlyönti keskusten perustamisen yhteydessä oli virhe.

”Viranomaiset toki paransivat omaa tiedottamistaan hurjasti jo sydäntalven aikana. Ja etenkin Maahanmuuttoviraston läsnäolo sosiaalisessa mediassa on nykyisin suorastaan esimerkillistä.

Pidän aktiivisen viestinnän laiminlyöntiä vastaanottokeskusten perustamisten yhteydessä siitä huolimatta edelleen virheenä. Sillä haluttiin suojata turvapaikanhakijoiden turvallisuutta. Mutta samalla ruokittiin niin sanotun vastamedian käyttöä ja legitimiteettiä – ja myös sen viestiä.

Se, että ensimmäiset tiedot vastaanottokeskusten perustamisesta löytyivät useimmiten vastamediasta, oli paitsi vastenmielistä, myös vaarallista. Sen ei saa antaa enää toistua edes erityistilanteissa”, Siimes kirjoittaa.

Siimeksen kolumni ”Vastaanottokeskus naapurissa” on nyt luettavissa kokonaisuudessaan myös asiantuntijakirjoituksissamme.