Suvi-Anne Siimes pohtii mielikuvien ja maailman muutosta

23.09.2016

Toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes pohtii uusimman Kanava-lehden kolumnissaan mielikuvien rakentumista ja sitä, miten ne ovat erilaisia eri ajassa. Tämän päivän maailma poikkeaa monilta osin esimerkiksi 50-luvun maailmasta, ja myös valta-asemassa olevien päättäjien, virkamiesten ja asiantuntijoiden asema on muuttunut. Nykyisin he kilpailevat tilasta ja huomiosta liki jokaisen heidän kanssaan toista mieltä olevan toimijan kanssa.

Siimeksen mukaan tällaisessa maailmassa ei ehkä ole helppo toimia, mutta se on ainakin hyvin kiinnostavaa.

”Jos ei lähde liikkeelle siitä, että hallitsemisen pitäisi olla aina helppoa, maailman monimutkaisuuden kanssa on mukavampi painia. Jos ei oleta voivansa hoitaa asioita perustelematta niitä ensin kunnolla, dialogi eri tavoin ajattelevien kanssa ei tunnukaan enää ylimääräiseltä vaivalta vaan vaikuttamisen perusedellytykseltä. Ja jos ei luule jo tietävänsä itse kaikkea, maailman moniäänisyys lakkaa kuulostamasta pelkältä hälyltä. Sen seasta voi erottaa ajoittain jopa hentoja sävelkulkuja”, Siimes kirjoittaa.

Siimeksen kolumni ”Vionojan huivit ja hunnut” on nyt luettavissa kokonaisuudessaan myös omilla verkkosivuillamme asiantuntijakirjoituksissa.