Suvi-Anne Siimes toivoo helpotusta Bryssel-ahdistukseen

30.10.2017

Toimitusjohtajamme Suvi-Anne Siimes kertoo tuoreessa Kanava-lehden kolumnissaan olevansa huojentunut siitä, että Suomessa käytävä julkinen keskustelu Euroopan unionin tulevaisuuden vaihtoehdoista on viime aikoina vilkastunut. Asiaa on pohdittu esimerkiksi työmarkkinajärjestöjen ja poliittisten puolueiden toimesta sekä maan hallituksessa. Koska uuden unionin peruskiviä on mittailtu ja soviteltu paikoilleen jo monta kuukautta, on Suomen tähänastinen hiljaisuus tuntunut Siimeksestä ajoittain oudolta ja osin myös Suomen omien etujen vastaiselta.

”Suomen kaltainen pieni jäsenmaa ei voi koskaan sanella asialistaa eikä lopullisia reunaehtoja Euroopan unionissa. Se voi kuitenkin vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin hyvinkin paljon, jos se vain on riittävän kiinnostunut tulevaisuuden vaihtoehdoista, osaa ja haluaa ymmärtää myös toisille jäsenmaille tärkeitä kysymyksiä ja näkökulmia ja osallistuu erilaisiin tulevaisuuspohdiskeluihin aktiivisesti ja ajoissa”, Siimes kirjoittaa.

Siimeksen kolumni ”Kunnon keskustelu lieventäisi Bryssel-ahdistusta” on julkaistu alun perin Kanava-lehden numerossa 7/2017. Kolumni on nyt luettavissa kokonaisuudessaan myös asiantuntijakirjoituksissamme.